Ενωση αστυνομικων Ηρακλείου
18:13 | 02/09/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου:

Στις εργασίες του Γενικού συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα 31/08 - 01/09/2023 σε συνεδριακό χώρο των Αθηνών, ενόψει και της κινητοποίησης στη Δ.Ε.Θ., παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Νικόλαος και ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γεώργιος.

Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου

Από τη μεριά μας τέθηκαν ζητήματα όπως η πρόβλεψη για ενίσχυση με προσωπικό στη Λέσχη Σίτισης της Δ.Α. Ηρακλείου, το μείζον ζήτημα της μεταφοράς ψυχικά ασθενών και τα θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τις ταυτότητες και την κοσμοσυρροή που επικρατεί στις αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς και τη μη θέσπιση των όσων ακούγονται για έλεγχο στα γήπεδα από την ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης σε ολιγόλεπτη προσωπική επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΜΑΥΡΌΠΟΥΛΟ Λάζαρο θέσαμε διεξοδικά το θέμα του προσωπικού της Λέσχης το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα δει προσωπικά.

Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου

Από την Ομοσπονδία δόθηκαν απαντήσεις και ειδικότερα ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην εμπλακεί η Αστυνομία στον έλεγχο στις θύρες των γηπέδων και για το λόγο αυτό επίκειται άμεση συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία τις προσεχείς ημέρες. Για το θέμα των ταυτοτήτων και μετά από αντιδράσεις αρκετών ενώσεων για τις ουρές που βλέπουμε καθημερινά έξω από τις υπηρεσίες έκδοσης ταυτοτήτων και τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών αναφέρθηκε ότι θα γίνουν οι σχετικές προτάσεις στο Αρχηγείο ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Επίσης έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην τεθεί σε εφαρμογή ο ρόλος του "αστυνομικού φωτογράφου".  Τέλος αναφέρθηκε ότι για τις τρέχουσες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης έχει προβλεφθεί κανονικά η χορήγηση εκλογικού επιδόματος στο αστυνομικό προσωπικό καθώς και το γεγονός ότι δεν αναστέλλονται οι άδειες του προσωπικού όπως στις βουλευτικές εκλογές.

Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου

Για το πάγιο και χρόνιο αίτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματος ως επικίνδυνο αναφέρθηκε δια στόματος τόσο του υφυπουργού όσο και του γενικού γραμματέα του υπουργείου προστασίας του Πολίτη ότι το υπουργείο συντάσσεται απόλυτα με το αίτημα μας και ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο χωρίς να προσδιορίσουν όμως λεπτομέρειες ή σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε.

Από όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις διαφάνηκε ότι θα υπάρξει δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση της ομοσπονδίας στη Δ.Ε.Θ. την 08/09 με το σύνθημα "ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ", ενώ αμέσως μετά θα προγραμματιστεί πορεία στην Αθήνα σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον, ώστε να εντατικοποιηθεί η πίεση για την αναγνώριση του Επικίνδυνου.

Για το Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.