Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
λαπ τοπ
19:54 | 06/06/2024

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι ένα εξωστρεφές καινοτόμο πανεπιστήμιο, εξειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Το ΑΠΚΥ ανοίγει εκπαιδευτικούς δρόμους για όλους, όσοι επιδιώκουν ευελιξία στις σπουδές τους, με ευέλικτη φοίτηση από τον προσωπικό τους χώρο, στον δικό τους ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν ανάλογα με τις άλλες προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.

Η αξία των θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών είναι αυταπόδεικτη και οι επιμέρους κλάδοι σπουδών της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΑΠΚΥ προσφέρουν ποικίλες ευκαιρίες εργοδότησης και επαγγελματικής εξέλιξης. Στο ΑΠΚΥ, επενδύουμε στις θετικές επιστήμες, ενισχύοντας τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών και στηρίζοντας την έρευνα που διεξάγεται στη Σχολή. Με διεθνούς κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό, στοχεύουμε στη δημιουργία νέας γνώσης, στην εκπόνηση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς και στην επιστημονική εξειδίκευση και θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των φοιτητών και των αποφοίτων μας σε τομείς αιχμής.

Διαβάστε επίσης

Τα τέσσερα (4) εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (ΣΘΕΕ) του ΑΠΚΥ έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και ανοίγουν επαγγελματικές προοπτικές στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα:

Όλα τα προγράμματα σπουδών προσφέρουν τις Θεματικές τους Ενότητες ως ανεξάρτητες-αυτοτελείς, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τις παρακολουθήσει χωρίς να εγγραφεί συνολικά στο αντίστοιχο πρόγραμμα. Η Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών προσφέρει, επίσης, θέσεις για υποψήφιους διδάκτορες σε έξι (6) ερευνητικές περιοχές.

Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί παιδαγωγικές μεθόδους κατάλληλες για ενήλικες φοιτητές, εύχρηστη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογές τηλεκπαίδευσης και εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης συνεργασίας, ώστε το έμπειρο και διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό να προσφέρει καθοδήγηση και συνεχή υποστήριξη στους φοιτητές. Οι σπουδές δεν απαιτούν φυσική παρουσία, καθώς και οι τελικές εξετάσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα.

Υψηλού επιπέδου έρευνα που εκπονείται στο πλαίσιο των ερευνητικών εργαστηρίων της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων, Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών, Υπολογιστικής Νόησης, Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας, Αλγοριθμικής Διαφάνειας) συμπληρώνει τις διδακτικές ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών και εμπλουτίζει τις μαθησιακές εμπειρίες. Εικονικά εργαστήρια, διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και καινοτόμες εφαρμογές εργαλείων τηλεκπαίδευσης προσφέρουν στους φοιτητές τα εργαλεία που χρειάζονται για τον μετασχηματισμό της θεωρίας σε πράξη, την πρακτική εφαρμογή των γνώσεών τους και την ανάπτυξη επαγγελματικά αξιοποιήσιμων δεξιοτήτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της εποχής και με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, το ΑΠΚΥ έχει προσιτό κόστος φοίτησης με οικονομικές διευκολύνσεις και διασφαλίζει εκπτώσεις διδάκτρων για ομάδες του πληθυσμού (π.χ. πολύτεκνοι, μονογονείς, απόφοιτοι του ΑΠΚΥ που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο, άνεργοι).

Η υποβολή αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ ως τις 14 Ιουνίου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι για τις διδακτορικές θέσεις πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους ως τις 30/05/2024.

Το ΑΠΚΥ είναι ισότιμο και ομοταγές ως προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι τίτλοι σπουδών που απονέμει αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του.

www.ouc.ac.cy |+357 22411600/711 | admissions@ouc.ac.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis