Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:29 | 27/09/2023

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, οδηγήθηκε χθες, μια 30χρονη, μετά από καταγγελία της μητέρας της πως το Σάββατο 23/9 την απείλησε, καθώς βρισκόταν εκτός εαυτού λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Η νεαρή γυναίκα μετά την σύλληψή της ξέσπασε και εναντίον αστυνομικών στα κρατητήρια, χτυπώντας την μύτη του ενός με κουτουλιά και σκίζοντας την μπλούζα του δεύτερου, όπως κατέθεσαν οι ίδιοι στη δίκη.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την μητέρα της, το Σάββατο η 30χρονη βγήκε βόλτα και επέστρεψε το βράδυ «άλλος άνθρωπος», νευρική και επιθετική, την κατηγορούσε ότι έκρυψε κάποια χάπια, ενώ έφτασε για πρώτη φορά στο σημείο να την απειλεί πως θα την σκοτώσει, με την ίδια να καλεί την αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη της κόρης, η οποία αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα εξάρτησης και παρακολουθεί πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ αλλά ανά διαστήματα υποτροπιάζει και κάνει χρήση ναρκωτικών.

Όταν κάνει χρήση γίνεται άλλος άνθρωπος

Το αποτέλεσμα, να έχει «ξεσπάσματα» στην συμπεριφορά της, τα οποία τρομάζουν τους γονείς της και ανάγκασαν την μητέρα της να προβεί σε καταγγελία. «Φοβάμαι μήπως κάνει κακό σε μένα, σε κάποιον στον δρόμο, στον εαυτό της. Όταν κάνει χρήση γίνεται άλλος άνθρωπος. Εμείς θέλουμε να πάει σε κλειστό πρόγραμμα, να απεξαρτηθεί. Το μόνο που θέλω είναι να γίνει καλά» κατέληξε η ίδια, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper, ενώ τα λεγόμενά της επιβεβαίωσε ο σύζυγός της και πατέρας της 30χρονης.

Αναφορικά με το ξέσπασμα της κοπέλας στο ΑΤ Βόλου, ο αστυνομικός ο οποίος την συνέλαβε κατέθεσε πως η ίδια δεν προέβαλλε κάποια ιδιαίτερη αντίσταση κατά την σύλληψη της, απλά τους απωθούσε ελαφρά με τα χέρια λέγοντας πως ήθελε να πάει βόλτα.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος αλλά και συνάδελφός του, αρχικά η 30χρονη ήταν ανήσυχη σε φυσιολογικό βαθμό, αλλά ξέσπασε όταν έμαθε πως η μητέρα της είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον της και θα παρέμενε σε κράτηση.

«Με χτύπησε όταν έμαθε για την μήνυση της μητέρας της και πήγα να την οδηγήσω στα κρατητήρια. Μας έβριζε, μου έριξε κουτουλιά στην μύτη όταν της περνούσα τις χειροπέδες, με αποτέλεσμα να ανοίξει», είπε ο πρώτος.

Ο δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να ηρεμήσει την κοπέλα όσο εκείνη βρισκόταν στο κρατητήριο, αρχικά αποτελεσματικά, αλλά όταν εκείνη έμαθε ότι θα παραμείνει σε κράτηση ξέσπασε εναντίον του με βρισιές και κλωτσιές, ενώ αντιστεκόμενη του έσκισε την μπλούζα και προσπάθησε να τον δαγκώσει στο χέρι.

Οι ίδιοι παραδέχθηκαν πως το επόμενο πρωί η 30χρονη ήταν μετανιωμένη και τους ζήτησε συγγνώμη, αλλά δήλωσαν πως επιθυμούν την ποινική της δίωξη, καθώς γίνονται συχνά αποδέκτες τέτοιων συμπεριφορών από άτομα που βρίσκονται σε κράτηση.

Τι είπε η 30χρονη

Η κοπέλα στην απολογία της υποστήριξε πως δεν είχε αντίληψη των πράξεών της, είχε «χάσει την πραγματικότητα» και δεν μπορούσε να ανακαλέσει τα περιστατικά στο σπίτι και την ώρα που συνελήφθη, καθώς είχε κάνει χρήση ουσιών και υπέστη ψυχωσικό επεισόδιο. Ωστόσο είπε πως δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τα όσα κατέθεσε η μητέρα της.

Σχετικά με το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα, υποστήριξε πως το χτύπημα στην μύτη του πρώτου αστυνομικού συνέβη κατά λάθος, επειδή η ίδια έκανε σπαστικές κινήσεις που δεν μπορούσε να ελέγξει, ενώ για όσα συνέβησαν με τον δεύτερο στο κρατητήριο ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί την έβρισαν και της επιτέθηκαν και εκείνη απλά αμυνόταν.

«Με χτύπησαν, με έσυραν από τα μαλλιά. Έσκισα την μπλούζα του γιατί την τράβηξα για να αμυνθώ όπως μου επιτέθηκε. Εκείνοι με έβρισαν και εγώ απλά απάντησα με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε η ίδια.

Η 30χρονη αθωώθηκε για την κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλων και κρίθηκε ένοχη για τις υπόλοιπες κατηγορίες σε βάρος της: ενδοοικογενειακή απειλή, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis