Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 12/09/2024

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη ως εκπρόσωπου του Προέδρου της Κυβέρνησης και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, πραγματοποιήθηκε προχθες Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς Φοίτησης Εξ’ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Τα Διπλώματα στους αποφοίτους απένειμε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε επίσης

Την τελετή, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΑ, ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΠΣ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, η Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Χριστίνα – Στέλλα Ζίγκα, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, κομμάτων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Από την 14η Εκπαιδευτική Σειρά αποφοίτησαν 103 σπουδαστές εκ των οποίων 8 του Στρατού Ξηράς, 31 του Πολεμικού Ναυτικού, 31 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Κοινών Σωμάτων, 3 της Ελληνικής Αστυνομίας, 3 του Πυροσβεστικού Σώματος, 3 του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 1 Μόνιμος Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας και 18 Αξιωματικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποστολή της Σχολής Εθνικής Άμυνας είναι η παροχή εκπαίδευσης, επί θεμάτων εθνικής άμυνας και αμυντικών στρατηγικών σπουδών.

Σκοπός της Σχολής, είναι η κατάρτιση στελεχών ικανών να αναλαμβάνουν επιτελικές- ηγετικές θέσεις, ανταποκρινόμενοι στο χειρισμό θεμάτων στρατηγικής, εθνικής άμυνας και ασφάλειας καθώς και η καλλιέργεια πνεύματος συναντίληψης, συνεργασίας και συνέργειας μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛ/ΑΚΤ), καθώς και με το προσωπικό των Υπουργείων, οργανισμών και επιχειρήσεων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που σχετίζονται με την πολιτική άμυνα της χώρας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis