Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΥΠ
19:48 | 05/03/2024

Σε αιφνιδιαστική αντικατάσταση του υποδιοικητή της ΕΥΠ που είναι αρμόδιος για την αντικατασκοπία, το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία αλλά και την εποπτεία του πολυσυζητημένου συστήματος «νομίμων συνακροάσεων» των μυστικών υπηρεσιών, προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στην ιστοσελίδα tanea.gr από την συγκεκριμένη θέση αποχωρεί ο 60χρονος πρώην υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού με σημαντική θητεία κ. Γεώργιος Κέλλης που είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο τον Ιανουάριο του 2023.

Διαβάστε επίσης

Στην θέση του τοποθετείται ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ με επιτυχίες στην δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Θεσσαλονίκη κ Αντώνης Τζίτζης που είχε αποστρατευτεί προ διετίας.

Η συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται να αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που πλέον έχει «ατύπως» στην ΕΥΠ και της εν λευκώ διαχείρισης από τα Μαξίμου όλων των θεμάτων ασφαλείας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλης Χρυσοχοιΐδης.

 Κι αυτό παρ’ ότι η εποπτεία της ΕΥΠ ανήκει ακόμη τυπικά στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε προσφάτως συνάντηση με την διοίκηση της ΕΥΠ.

Η αλλαγή αυτή αποδίδεται από υπηρεσιακούς παράγοντες «στην ανάγκη πιο εύρυθμης λειτουργίας της ΕΥΠ με δεδομένη ωστόσο προσφορά κι αξία του κ Κέλλη».

Πηγή: tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis