Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι
08:44 | 13/04/2024

 To κείμενο που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αστυνομικό - αναγνώστη μας:

Προσφάτως αποσπασμένοι αστυνομικοί  ανά την επικράτεια περιλήφθηκαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενώ υπέβαλλαν υπεύθυνες δηλώσεις, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν με την ένταξη τους αυτή να ψηφίσουν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους αποστολικής ψήφου.

Το γεγονός όμως ότι μεγάλος αριθμός αποσπάσεων διακόπτεται η ανανεώνεται λίγες μέρες πριν την διενέργεια των Ευρωεκλογών, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε περίπτωση ακύρωσης μιας απόσπασης θα στερήσει αυτόματα την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Για παράδειγμα ένας αστυνομικός που θα κληθεί να επιστρέψει στην οργανική του θέση λίγες μέρες πριν τις εκλογές θα παραμείνει στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της περιοχής απόσπασής του και δεν μπορεί να ψηφίσει.

Βάση  της Εγκύκλιου 24 - 33553/2024 - Ευρωεκλογές 2024: Ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι στρατιωτικών υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρινίζεται  ότι σε περίπτωση που οι εκλογείς αυτοί  επιχειρήσουν  να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο εγγραφής τους, οφείλουν να προσκομίσουν από την υπηρεσία τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους άλλης περιοχής.!

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis