Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:14 | 17/06/2023

Τρισάγια προς τιμήν των συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γιώργου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ που χάθηκαν άδικα σαν σήμερα το 2009, στην Αθήνα ο πρώτος, και το 2013 στο Δίστομο Βοιωτίας ο δεύτερος, τελέστηκαν το πρωί από το συνδικαλιστικό μας κίνημα, χοροστατούντων του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανασιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Αλεξίου ΚΟΥΡΤΕΣΗ και του πατέρα Χρήστου, καθώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος Γεωργίου, αντίστοιχα, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, των οικογενειών τους και Προεδρείων των Ομοσπονδιών και Ενώσεων της Αττικής και άλλων νομών της χώρας. 

Στην Αθήνα, στο τρισάγιο που έγινε στη μνήμη του Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ παρέστησαν: ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος ΛΑΛΟΥΣΗΣ, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ιωάννα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ, η υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κα Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κα Νάντια ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και κ. Παύλος ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Βασίλειος ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Γεώργιος ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. κ.κ. Γιώργος ΦΥΚΑΣ και Γρηγόρης ΓΡΑΒΑΝΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κ. Γεώργιος ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ και η Πρόεδρος Τοπικού Τμήματος Αθηνών κα Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ και άλλοι.

Την Ελληνική Αστυνομία, εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Λάζαρος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό, Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ, τον Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α., Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ, ενώ παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., Υποστράτηγος κ. Χρήστος ΚΟΝΔΥΛΗΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Αστέριος ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ, ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Ταξίαρχος κ. Διονύσιος ΚΩΣΤΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος κ. Χρήστος ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ, ο Διευθυντής της Δ.Α.Ε.Ε.Β., ο Πρόεδρος του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος ΜΑΝΩΛΗΣ και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.

Μετά την τρισάγιο δέηση ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι «με τις σημερινές τελετές, τιμούμε τη μνήμη των δυο αδικοχαμένων συναδέλφων μας καθώς είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που αποδίδουμε κάθε χρόνο στους Πεσόντες στο καθήκον συναδέλφους μας. Όμως είναι και η μεγάλη ευθύνη που βαρύνει όλους μας για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες. Είναι αλήθεια ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Κατάφερε όμως να αντιμετωπίσει αυτό το εγκληματικό φαινόμενο ώστε να μην έχουμε εδώ και αρκετό καιρό, τέτοια θλιβερά συμβάντα. Οι Ομοσπονδίες μας αγωνίστηκαν για τη στήριξη των οικογενειών των πεσόντων αστυνομικών, οικονομικά και ηθικά. Στην προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε πολλούς υποστηρικτές. Από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, που συνέβαλε στην μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά». Τέλος, επισήμανε ότι δεν αρκούν οι περιστασιακές διορθωτικές αποφάσεις στήριξης των θυμάτων και του λειτουργήματος του αστυνομικού, ευχόμενος να είναι η τελευταία φορά που πραγματοποιούμε το τρισάγιο χωρίς να έχει θεσμοθετηθεί η επικινδυνότητα της εργασίας μας.

Εικόνα
1

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος ΛΑΛΟΥΣΗΣ, ο οποίος τόνισε ότι ως πολιτεία, έχουμε χρέος να είμαστε εδώ και πρόσθεσε: Είμαστε υπερήφανοι για τους ήρωες αστυνομικούς, βέβαια μας λείπουν, λείπουν από την οικογένειά τους - η απώλεια του ανθρώπου είναι δυσαναπλήρωτη - αλλά η παρακαταθήκη τους είναι η περηφάνια που νιώθετε εσείς, όπως και όλοι εμείς. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους με την θυσία τους, τους τιμούμε και δεν τους λησμονούμε. Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό και αδιάκοπο έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών, καταγράφοντας μεγάλο αριθμό θυμάτων και τραυματιών, ανακοίνωσε ότι έχει προτείνει την ανέγερση ενός μνημείου με όλα τα ονόματα των πεσόντων αστυνομικών, από το 1984 και εντεύθεν, ευχόμενος να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Εικόνα
1

Τέλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, έστειλε το δικό του μήνυμα τονίζοντας ότι σήμερα είναι «ημέρα τιμής, ημέρα μνήμης, ημέρα λύπης για όλους εμάς και κυρίως για την οικογένειά του που ξέρω πολύ καλά ότι θα ήταν πολύ υπερήφανος για όλα όσα έχετε καταφέρει, μένοντας όρθιες σε πείσμα των δυσκολιών. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν επιτρέπεται να ξεχάσουμε, είναι το χρέος μας. Ο δήμος έκανε το αυτονόητο καθήκον του, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Αθηναίων πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Σήμερα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά για την ασφάλεια όλων μας, για την οφειλόμενη στήριξη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αστυνομικούς και πάνω από όλα για την ίδια την κοινωνία».

Εικόνα
1

 

Στο Δίστομο, η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχου κ. Γεωργίου ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ, του Διευθυντή της Δ.Α. Βοιωτίας, Αστυνομικού Διευθυντή κ. Ηλία ΜΠΑΚΟΥΜΗ, του Ταμία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γιώργου ΚΟΥΛΙΑΚΗ, ο οποίος μίλησε για την σημασία της τελετής και το οφειλόμενο χρέος της πολιτείας, καθώς και του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κ. Ζαχαρία ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ και του Γενικού Γραμματέα κ. Παναγιώτη ΔΗΜΟΥ, της Ταμία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας κας Ελένης ΚΑΛΛΙΑ, της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα και Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας κας Ευαγγελίας ΜΑΤΣΟΥΚΑ και του κ. Γεωργίου ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ αντίστοιχα, συναδέλφων και φίλων του.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρος
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis