Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:54 | 17/10/2024

Σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία.

Ο αστυνομικός Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας τέθηκε προχθές – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - σε διαθεσιμότητα και παράλληλα θα διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ χθες μετά την απολογία του στη Β’ Ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγυοδοσίας ύψους 1.000 ευρώ. Ο αστυνομικός αρνείται την κατηγορία της δωροληψίας, με τον συνήγορό του, Δημ. Γούλα να σημειώνει στην «Ε» ότι «τα περιστατικά που συγκροτούν την κατηγορία, ουδέποτε έλαβαν χώρα» και πως «ο αστυνομικός, ποτέ δεν ζήτησε και ποτέ δεν έλαβε χρήματα για να ενεργήσει αντίθετα με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα».

Διαβάστε επίσης

Υπενθυμίζεται πως ο Λαρισαίος αστυνομικός παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια για το κακούργημα της δωροληψίας έχοντας συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, έπειτα από καταγγελία Ιταλού υπηκόου ο οποίος ερχόταν στη Λάρισα για επαγγελματικούς λόγους.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Ιταλός υπήκοος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, την περασμένη Τρίτη το απόγευμα και στο πλαίσιο ελέγχου – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, ο Λαρισαίος αστυνομικός φέρεται να έλαβε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ προκειμένου να μην του βεβαιώσει παράβαση. Ο Ιταλός υπήκοος περιέγραψε στους Λαρισαίους συνεργάτες του το συμβάν με τον αστυνομικό και έτσι με την προτροπή των Λαρισαίων συνεργατών του απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας καταγγέλλοντας επισήμως τα όσα προηγήθηκαν. Κλιμάκιο αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκε στη Λάρισα και μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης προχώρησε στη σύλληψη του αστυνομικού στο πλαίσιο μάλιστα του αυτοφώρου.

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε χθες από την ΕΛ.ΑΣ. «από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός, για το αδίκημα της δωροληψίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία οδηγού, το απόγευμα της Τρίτης, 8 Οκτωβρίου 2024 σε περιοχή της Θεσσαλίας, ο αστυνομικός ζήτησε από τον ίδιο και έλαβε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ προκειμένου να μην του βεβαιώσει τροχονομική παράβαση στην οποία είχε υποπέσει».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή:  eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis