Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:58 | 20/07/2024

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη τον αδόκητο χαμό του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ταξίαρχου Χρήστου Μουτσώκου.

«Έφυγε» ξαφνικά μέσα στο σπίτι του, όπου τον βρήκαν νεκρό οι συνεργάτες του. Είχαν ειδοποιηθεί από την αγαπημένη του κόρη που προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του στο τηλέφωνο και είχε ανησυχήσει.

Επρόκειτο για έναν νέο άνθρωπο, που είχε πολλά να προσφέρει ακόμη στο κοινωνικό σύνολο και φυσικά στην Ελληνική Αστυνομία την οποία υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, φτάνοντας στα 56 του χρόνια να φέρει το βαθμό του Ταξίαρχου.

Το όνομά του συνδέθηκε με σημαντικές επιτυχίες τόσο στην Ασφάλεια Καρπενησίου κι ιδιαίτερα αργότερα στο Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας, ανοίγοντας το δρόμο να αναβαθμιστεί η Υπηρεσία στις 31/12/2019 σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Ο ίδιος ένα χρόνο νωρίτερα είχε προαχθεί σε Αστυνομικό Διευθυντή και είχε αναλάβει θέση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας. Τον Ιούλιο του 2019 επίσης ανέλαβε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας, θέση που κατείχε μέχρι τον Απρίλιο του 2022, όταν μετακινήθηκε ως Βοηθός στη ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας.

Το Φεβρουάριο του 2023 πέρασε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, όπου ανέλαβε ως Διευθυντής. Τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξίαρχου, ανακοινώθηκε και η παραμονή του στη Διεύθυνση.

Πραγματικά η παρουσία του Χρήστου Μουτσώκου στο τιμόνι της ΔΑ Φθιώτιδας αυτό το δύσκολο χρόνο που διανύουμε για την ΕΛ.ΑΣ., ήταν το μόνο στοιχείο που μας έκανε να ελπίζουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών! Και αυτό γιατί είχε αποδείξει τις ικανότητές του ως αξιωματικός και είχε κατορθώσει να κερδίσει το σεβασμό όλων των συναδέλφων του.

Για αυτό και τα συλλυπητήρια μηνύματα είναι εκατοντάδες, από συναδέλφους, πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και απλούς πολίτες.

Η κηδεία του Ταξίαρχου Χρήστου Μουτσώκου, Διευθυντή της Δ.Α. Φθιώτιδας, θα γίνει την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, στις 2:30’ το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

Καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο, φίλε Χρήστο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την απώλεια του Χρήστου Μουτσώκου:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποχαιρετά με θλίψη τον Ταξίαρχο Χρήστο Μουτσώκο.

Ο εκλιπών ήταν κατά γενική αναγνώριση ένας λαμπρός Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρέτησε με ζήλο κι αφοσίωση κάθε θέση και καθήκον που του ανατέθηκε, μέχρι και αυτό του Διευθυντή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, που κατείχε από τον Φεβρουάριο του 2023.

Τακτική και πάντα παραγωγική ήταν η συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου:

«…Η Ελληνική Αστυνομία, η Φθιώτιδα, η Λαμία πενθούν για τον ξαφνικό θάνατο του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας Χρήστου Μουτσώκου. Τα λόγια στερεύουν μπροστά σε αυτή την  απώλεια ενός αφοσιωμένου υπηρέτη του καθήκοντος, με μεγάλη και πολυετή προσφορά σε όλη την κοινωνία.

Η συνεργασία μας ως Δημοτική Αρχή με το Χρήστο Μουτσώκο, σε πολλά θέματα καθημερινότητας, μας έδινε την ασφάλεια που θα ένιωθε κάθε δημότης από έναν άξιο και ικανό αξιωματικό που νοιάζεται για την ευημερία της πόλης μας.

Το κενό του Χρήστου Μουτσώκου δυσαναπλήρωτο, αλλά το έργο του βαθιά χαραγμένο στους συναδέλφους του αλλά και σε όλο το Δήμο.

Ως Δήμαρχος Λαμιέων αλλά και εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Λαμιέων, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του...».

lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis