Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
frontex
15:01 | 13/08/2024

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής προχώρησε στην παραγγελία 250 ικανότατων pickup, τα οποία θα αναλάβουν άμεσα δράση στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.

Στη παραγγελία 250 Ford Ranger Raptor προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, γνωστός και ως Frontex, με σκοπό να ενισχύσει τον στόλο των οχημάτων που συμμετέχουν στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης

Μετρώντας περισσότερους από 2.000 αξιωματικούς, ο Frontex επιχειρεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ έως τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο οργανισμός δραστηριοποιείται εκτός της ΕΕ με επιχειρήσεις στη Μολδαβία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία.

Εικόνα
frontex

Στις επιχειρήσεις αυτές θα συμμετέχουν πλέον ενεργά και τα 250 Ford Ranger Raptor, η προμήθεια των οποίων πραγματοποιήθηκε από τη γειτονική Βουλγαρία, καθώς μετά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού επιλέχθηκε η εταιρεία Moto Pfoe.

Η βουλγαρική Moto Pfoe ανέλαβε και τη μετασκευή των 250 Ford Ranger Raptor, ώστε τα ασταμάτητα pickup του Frontex να αποκτήσουν τον απαραίτητο επιπλέον εξοπλισμό.

Εικόνα
ford

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ενίσχυση του στόλου του Frontex με τα 250 Ford Ranger Raptor κόστισε περισσότερα από 15.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί με τα οφέλη που θα προκύψουν από την αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα 250 Ford Ranger Raptor αναμένεται να αναλάβουν δράση το αμέσως επόμενο διάστημα και με λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική θέση της χώρας μας, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός των επιβλητικών pickup του Frontex θα επιχειρεί σε ελληνικό έδαφος. 

Πηγή:   carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis