Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 19/09/2023

Ο 27χρονος Γιώργος Βούλγαρης, υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, είναι ένας εκ των θυμάτων της ελληνικής αποστολής που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη.

Ο νεαρός αλεξιπτωτιστής με καταγωγή από το Μουζάκι της Καρδίτσας, μαζί με τις αξιωματικούς Γλυκερία Μεμεκίδου και Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, όπως και τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης , Κανάκη Μανδαλιού συγκαταλέγεται στα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος έξω από την Ντέρνα.

Διαβάστε επίσης

«Μου έστειλε ένα μήνυμα ''μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε''»

Ο πατέρας του 27χρονου αποκάλυψε πως ο γιος του του έστειλε ένα μήνυμα μόλις έφτασαν στην Λιβύη. Τίποτα όμως δεν προμήνυε την τραγωδία που θα σημειωνόταν στη συνέχεια.

 

 Γιώργος Βούλγαρης, τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, ελληνική ανθρωπιστικη βοηθεια στη Λιβυη, 27χρονος υπαξιωματικός,

 

«Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό είχε 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη» δήλωσε ο πατέρας του άτυχου νεαρού στο Mega.

«Χθες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα ''μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Δεν υπάρχει άλλο κάτι».

Η στιγμή άφιξης της ελληνικής αποστολής πριν από τη μοιραία διαδρομή

Τις τελευταίες στιγμές πριν από το τραγικό δυστύχημα δείχνουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα «The Libya Update».

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, εκ των οποίων 16 από τις Ένοπλες Δυνάμεις, λίγες ώρες πριν την τραγωδία, να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο, για να ξεκινήσουν την αποστολή έρευνας και διάσωσης στη πλημμυρισμένη Λιβύη. Η αποστολή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Λίγη ώρα αργότερα, έγινε το δυστύχημα.

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας» έγραφε σε άρθρο του ο ιστότοπος «The Libya Update». Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος ιστότοπος δημοσίευσε το βίντεο που φαίνεται να καίγεται το λεωφορείο, μετά από σύγκρουση με φορτηγό.

 

vradini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis