Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kl
17:39 | 28/01/2024

Σύμφωνα με άρθρο της Jennifer Sensiba που δημοσιεύτηκε από το Truth About Guns, έχουν υπάρξει τελευταία αρκετές περιπτώσεις αστοχίας σε πυροβολισμούς από την αμερικανική αστυνομία.

Τελευταία έγινε γνωστό ένα περιστατικό, κατά το οποίο η αστυνομία θα μπορούσε να έχει αφοπλίσει έναν ένοπλο ύποπτο πριν μπει σε κτίριο, αλλά αυτό δε συνέβη καθώς ένας αστυνομικός σταμάτησε για να ζητήσει άδεια να πυροβολήσει, επειδή θεωρούσε ότι είναι μακριά σχετικά από τον στόχο του.

Διαβάστε επίσης

Η απόσταση που είχε ο αστυνομικός από τον "στόχο" του ήταν λίγο παραπάνω από 100 γιάρδες. Γενικά οι 100 γιάρδες απόσταση θεωρούνται ευνοϊκές συνθήκες για βολή. Στην πραγματικότητα, από 200 έως 300 γιάρδες θεωρείται μια εύκολη απόσταση για στόχους μεγέθους ανθρώπου, αν κάποιος είναι σωστά εκπαιδευμένος.  

Η απόσταση στο περιστατικό που αναφέρθηκε και ερευνήθηκε στην πορεία ήταν 148 γιάρδες, και οι περισσότεροι αστυνομικοί πλέον διαθέτουν είτε ένα μεταβλητό οπτικό σύστημα χαμηλής ισχύος (LPVO) με το οποίο μπορούν να κάνουν «ζουμ» είτε σκοπευτικό με κόκκινη κουκκίδα (RDS) που κάνει τέτοιες βολές να θεωρούνται σχετικά εύκολες. Επιπλέον, σε μια τέτοια απόσταση δεν τίθεται θέμα ανησυχίας παρεμπόδισης της βολής εξαιτίας καιρικών φαινομένων.

Η παραπάνω αντίδραση από μεριάς του αστυνομικού, είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος κι ο ένοπλος να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές.

Στις ΗΠΑ πλέον έχει τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας η εκπαίδευση των αστυνομικών στις βολές.

Η μέγιστη δυνατή εκπαίδευση τους σε συνθήκες που απαιτούν άμεσο πυροβολισμό και η αναγκαιότητα να μειωθούν οι πιθανότητες αστοχίας θεωρείται μείζονος σημασίας και γίνονται ολοένα και περισσότερες συζητήσεις για νέες πιο απαιτητικές αστυνομικές εκπαιδεύσεις.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis