Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
istock_euro_1062050836
11:41 | 14/07/2024

Ο Γενικός Γραμματέας  Δασών κ. Στ. Σταθόπουλος μαζί με τον Γενικό Δ/ντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευ. Γκουντούφα, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) στο ΥΠ.Α.Α.Τ. και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Ν. Κακαβά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, προκειμένου να ενημερωθεί η ΠΟΓΕΔΥ για τις εξελίξεις σε σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τους δασολόγους των δασικών υπηρεσιών.

Από τον Πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ ζητήθηκε να προσδιοριστεί άμεση συνάντηση με την υπουργό κ. Σκυλακάκη, ώστε να τεθεί το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους συναδέλφους δασολόγους, συνάντηση για την οποία δεσμεύτηκαν ό,τι θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Διαβάστε επίσης

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Σταθόπουλου και του κ. Γκουντούφα στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα της ΠΟΓΕΔΥ για χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δασολόγους, αλλά και για το πάγιο αίτημα της άμεσης πρόσληψης δασολόγων στις τραγικά υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες.

 

Η επίσημη ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα ήταν η εξής:

  • Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα η τελευταία φάση των διαδικασιών για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα ακολουθήσει της υπογραφής της ΚΥΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Το επίδομα θα ανέρχεται σε 150 ευρώ, από 105 ευρώ που είναι σήμερα.

  • Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων δασολόγων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ., αφού τόνισε ότι οι προσλήψεις δεν αντιμετωπίζουν ούτε κατ΄ελάχιστο τις τεράστιες ελλείψεις σε δασολόγους στις δασικές υπηρεσίες, ζήτησε νέα πρόσληψη δασολόγων μέχρι τέλους του χρόνου.

Η ενημέρωση ήταν ότι εντός του Ιουλίου θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων δασολόγων, ενώ η οριστικοποίηση προβλέπεται να γίνει εντός του επόμενου τετραμήνου.

Πηγή:  dasarxeio.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis