Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Β. Καρολίνα: Αστυνομικός με κόβιντ είχε πεθάνει εν ώρα υπηρεσίας και η γυναίκα του χάνει την αποζημίωση επειδή ήταν ανεμβολίαστος
19:00 | 28/06/2024

Για σχεδόν τρία χρόνια, η Cheryl McDonald προσπαθούσε να λάβει την αποζημίωση που δικαιούταν αφού ο σύζυγος της, ο αστυνομικός Mike McDonald πέθανε εν ώρα υπηρεσίας στην Β. Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο άνδρας της πέθανε στις 21 Οκτωβρίου 2021, σε ηλικία 49 ετών, αφού είχε υπηρετήσει για 25 χρόνια στο σώμα. Στο πιστοποιητικό θανάτου του, ο COVID-19 αναφέρεται ως η κύρια αιτία θανάτου. Την ίδια περίοδο είχε βρεθεί θετικός κι ένας συνάδελφος του με τον οποίο δούλευαν μαζί στο Carolina Classic Fair.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πόλης η χήρα Cheryl Mcdonald δεν μπορεί να αποδείξει πως ακριβώς κόλλησε κόβιντ ο άνδρας της και επειδή δεν είχε εμβολιαστεί, ο θάνατός του «δεν ήταν ατύχημα κατά την έννοια του νόμου περί αποζημίωσης των εργαζομένων», αναφέρει το WXII.

Η McDonald είχε μια ακρόαση τον Απρίλιο στη Βιομηχανική Επιτροπή της Βόρειας Καρολίνας - του κρατικού οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του νόμου περί αποζημίωσης εργαζομένων. Η ακρόαση προέκυψε αφού ανακάλυψε στα τέλη του περασμένου έτους ότι ο ισχυρισμός της είχε απορριφθεί. Η ίδια εξακολουθεί να κινείται νόμιμα για να κερδίσει την αποζημίωση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis