Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ευκλείδης Τσακαλώτος
12:28 | 06/09/2023

Τη βεβαιότητα πως η ενότητα του κόμματος είναι απόλυτα διασφαλισμένη την επόμενη μέρα της εκλογής του νέου αρχηγού, εξέφρασε από την Καβάλα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην ανατολική Μακεδονία, ο κ. Τσακαλώτος βρέθηκε στην Καβάλα, το μεσημέρι, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φίλους και υποστηρικτές του κόμματος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Διαβάστε επίσης

«Μέχρι στιγμής όλες οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού έχουν πάει πολύ καλά» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Όποιος άκουσε τις πέντε ομιλίες στο διαρκές συνέδριο, δεν νομίζω να του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος. Όλα τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά πως όλο αυτό το διάστημα έχει γίνει μια σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση. Μην ξεχνάτε πάντως ότι στην δική μου καμπάνια το τρίπτυχο είναι: Αξιοπιστία, Ενότητα, Αριστερά».

Αναλύοντας το παραπάνω τρίπτυχο, υπογράμμισε ότι νιώθει υπερήφανος και μεγάλη αυτοπεποίθηση για τις απόψεις, τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς που, όπως τόνισε, έχουν δικαιωθεί σε πάρα πολλά ζητήματα και τομείς της κοινωνίας.

«Η Αριστερά, από τη φύση της», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, «δίνει ιδεολογικές μάχες για πράγματα που μπορεί να μην είναι ακόμα ηγεμονικά στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ο κόσμος να πιστεύει ότι λέμε αυτό που εννοούμε και εννοούμε αυτό που λέμε. Σε ένα εκλογικό πρόγραμμα δεν μπορεί να λες ναι σε όλα τα αιτήματα. Αντιθέτως, πρέπει να εξηγήσεις στον κόσμο ότι το πρόγραμμά μας έχει πολλά πράγματα θετικά για την κοινωνία, μπορεί όμως να έχει και πράγματα που δεν συμφωνείτε, αλλά αυτοί, αυτές, αυτά είμαστε και πρέπει να κρίνετε το συνολικό πακέτο των προτεινόμενων παρεμβάσεών μας».

«Αν λες ναι σε όλα», συμπλήρωσε, «αν λες ναι σε όλες τις πολιτικές μόνο και μόνο για να είσαι αρεστός, τότε δεν είσαι αξιόπιστος. Δεν μπορεί άλλα να λες, άλλα να εννοείς και άλλα να εφαρμόζεις. Η αξιοπιστία χτίζεται σε πολλά επίπεδα. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα της Αριστεράς πρέπει όχι μόνο να είναι ελκυστικό, αλλά να πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι εφαρμόσιμο. Αυτό γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αριστερά δεν μπορεί να είναι μόνο μια διαχειριστική δύναμη».

Αναφερόμενος στην ανάκαμψη του κόμματος, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε «δεν είμαι την άποψης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει με μια-δυο εντυπωσιακές κινήσεις. Χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού, χρειάζεται σχέδιο που πρέπει να το μελετήσουμε καλά. Ως υπουργός Οικονομικών, κάτω από τον Αλέξη, την εποχή της διαπραγμάτευσης, έχω δείξει πως μπορώ να υπηρετήσω ένα τέτοιο σχέδιο με συστηματικό τρόπο».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασελάκη ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως είναι άκομψο να σχολιάζει κάποιος υποψηφιότητες άλλων και πρόσθεσε: «Τον κ. Κασσελάκη δεν τον ήξερα, δεν το είχα γνωρίσει ούτε στο κόμμα, ούτε στα κινήματα. Προφανώς φέρει και αυτός το δικό του στίγμα. Με ορισμένα πράγματα μπορώ να συμφωνήσω μαζί του, όπως για παράδειγμα για τα ίσα δικαιώματα, αλλά ξέρω λιγότερα για το πώς σκέφτεται για θέματα όπως το πώς αντιμετωπίζεις τις άθλιες εργασιακές σχέσεις ή πώς αντιμετωπίζεις την ενεργειακή φτώχεια ή τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν είχε πολύ χρόνο να μας πει γι' αυτά αλλά νομίζω πως είναι πιο άγνωστο στοιχείο από τους άλλους τέσσερις».

Β. Λωλίδης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis