Εκτός από τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Hwasong-17 και Hwasong-18, η Βόρεια Κορέα παρουσίασε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ για την Ημέρα της Νίκης ένα νέο πυρηνικό όπλο, τα χαρακτηριστικά του οποίου προκαλούν τρόμο.
Ανώτεροι κινέζοι και ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τη Βόρεια Κορέα και παρακολούθησαν μαζί με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης (στη φωτογραφία από Creative Commons, επάνω, στρατιωτίνες με βορειοκορεατικά τουφέκια Τύπου 88 κατά την παρέλαση).
Διαβάστε επίσης
Το «Ερημιτικό Βασίλειο» γιορτάζει το τέλος των εχθροπραξιών στον πόλεμο της Κορέας και συνηθίζει να επιδεικνύει κατά την παρέλαση τα πιο πρόσφατα όπλα του.
Φέτος, παρουσίασε όπως ήταν αναμενόμενο τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Hwasong-17 και Hwasong-18. Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε τον Hwasong-18 νωρίτερα αυτόν τον μήνα ως μέρος μιας σειράς προκλητικών δοκιμών.
Το νέο υποβρύχιο drone
Εκτός των προηγμένων ICBM της, εμφάνισε ένα νέο υποβρύχιο drone το οποίο οι αναλυτές πιστεύουν ότι λειτουργεί παρόμοια με τορπίλη που φέρει πυρηνικό οπλισμό.
Η ανάπτυξή του δείχνει ότι η χώρα αναζητά νέους τρόπους για την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Πράγματι, οι ειδικοί της βιομηχανίας συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι το συγκεκριμένο έχει σχεδιαστεί για να φέρει πυρηνικές κεφαλές, γράφει σε ανάλυσή της η Maya Carlin, αναλύτρια στο Κέντρο Πολιτικής Ασφάλειας.
Τον Απρίλιο, η Πιονγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι είχε δοκιμάσει ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο πυρηνικό όπλο (στις φωτογραφίες, κάτω, από την παρέλαση στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα).
Reportedly the FIRST IMAGES of North Korea’s ‘Haeil’ Underwater attack drone.#Haeil #UUV #Unmanned #Drone #underwater #NorthKorea #Russia #US #BreakingNews pic.twitter.com/nDpJHztmB7
— EurAsian Times (@THEEURASIATIMES) July 28, 2023
Η δοκιμαστική κεφαλή του χαρακτηρισμένου ως «μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος πυρηνικής επίθεσης Haeil-2» πυροδοτήθηκε περίπου τρεις ημέρες αφότου επιχειρούσε στα ανοιχτά της Βόρειας Κορέας.
Ο προκάτοχός του, το Haeil-1, φέρεται να δοκιμάστηκε ένα μήνα πριν και ως καύχημα αναφέρθηκε ότι είναι ικανό να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι».
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι από το 2021 η Βόρεια Κορέα έχει ...
Δείτε την συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα in.gr