Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
istock_euro_1211626120
20:51 | 18/09/2024

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και εκθέτουν την κυβέρνηση: από 1/1/ 2025 νεοεισερχόμενος σε υπηρεσία Βούλγαρος Δεκανέας θα λαμβάνει μισθό 1.100 ευρώ . Ο Έλληνας Ανθυπολοχαγός προερχόμενος από την Σχολή Ευελπίδων θα λαμβάνει 950 ευρώ.

Όλα τ΄ άλλα που λέει η κυβέρνηση για να μας πείσει ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια είναι …δημιουργική λογιστική.

Διαβάστε επίσης

Την οποία βεβαίως αποδομεί με εκκωφαντικό τρόπο στη συνέντευξη του στο militaire channel ο διδάσκων στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών των ΕΚΠΑ Νίκος Στραβελάκης.

Σε αυτή την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη ΔΕΘ και ανακοίνωσε «αύξηση» 2 ευρώ στις νυχτερινές υπηρεσίες των στρατιωτικών!!! Είπε μάλιστα ότι εξάντλησε όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια και χειροκροτήθηκε από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων οι οποίοι μετά την ομιλία πήγαν στο Άγιο Όρος!

Κάπως έτσι θα συνεχίσουμε να μετράμε παραιτήσεις στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Παραιτήσεις που πολλαπλασιάζονται χωρίς να διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κάποια ανησυχία από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία!

 
 

Κατά τ΄ άλλα το 2030 όπως μας λέει ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας θα έχουμε «τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις», εννοώντας προφανώς τα εξοπλιστικά προγράμματα που πιθανόν θα έχουν ολοκληρωθεί αλλά και αυτά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαντασιώνεται και «πουλά» στην κοινή γνώμη.

Όπως πάνε τα πράγματα είναι πολύ πιθανό το 2030 να έχουμε τις μικρότερες σε αριθμό Ένοπλες Δυνάμεις αφού κόσμος παραιτείται  και οι νέες και οι νέοι δεν έρχονται πλέον στις στρατιωτικές σχολές.

Πηγή:  militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis