Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
βουλγαρική Ναυτική Ακαδημία
23:44 | 09/01/2024

Η εγκατάσταση ενός δορυφορικού συστήματος παρακολούθησης ολοκληρώθηκε στη Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα, δήλωσε σήμερα ο πρύτανης της Ναυτικής Ακαδημίας Nikola Vaptsarov, ναύαρχος Μπόγιαν Μεντινκάροφ κατά τους εορτασμούς της 143ης επετείου από την ίδρυση της Ακαδημίας.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης, ο αρχηγός του βουλγαρικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι αξιωματούχοι.

Διαβάστε επίσης

«Η Ακαδημία συγκεντρώνει την εμπειρία του παρελθόντος, τη δύναμη του παρόντος και την πίστη στην καινοτομία του αύριο», είπε ο Μεντινκάροφ.

Τόνισε ότι η Ακαδημία προσαρμόζεται αποτελεσματικά στις αλλαγές του σύγχρονου κόσμου και ταυτόχρονα παραμένει σημαντικό μέρος της δομής της στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Βουλγαρία.

Ο ναύαρχος χαρακτήρισε το 2023 ως μια χρονιά προκλήσεων καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια τάση οι νέοι να προτιμούν τον κλάδο της πληροφορικής έναντι επαγγελμάτων στον χώρο της ναυτιλίας.

Εξέφρασε την περηφάνια του που η Ακαδημία έχει προβλέψει αυτή την τάση, αναφέροντας ότι έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Στην εκδήλωση αναγνώστηκε συγχαρητήρια ομιλία του προέδρουτης Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και απονεμήθηκαν βραβεία σε στρατιωτικούς, πολιτικούς αξιωματούχους και δόκιμους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis