Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:11 | 23/09/2024

Για τα πάγια αιτήματα των ένστολων μίλησε στον Talk Radio 98,9 by Alpha και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής Δημήτρης Αποστολόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι 130 αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, το επάγγελμά τους για την πολιτεία δεν θεωρείτε επικίνδυνο.

«Είμαστε ο μόνος κλάδος με 130 νεκρούς εν καιρό ειρήνης» είπε ο κ. Αποστολόπουλος και πρόσθεσε «δεν αναγνωρίζεται το επίδομα επικινδυνότητας όταν σε πολλούς άλλους κλάδους αναγνωρίζεται».

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζοντας τόνισε ότι όλα τα κόμματα και οι επιτροπές (της Βουλής) παραδέχονται την επικινδυνότητα του επαγγέλματος ωστόσο κανένας, καμία κυβέρνηση δεν το έχει θεσμοθετήσει. «Μας έδωσε η κυβέρνηση 3 ευρώ να πάρουμε ένα καφέ» σχολίασε δηκτικά ο κ. Αποστολόπουλος εξηγώντας πως όλοι εργάζονται πολλές φορές εκτός ωραρίου, φέρνοντας για παράδειγμα περιστατικά ενδοοικογεβνειακής βίας ή τροχαία ατυχήματα όπου δεν εγκαταλείπουν το θύμα επειδή ολοκληρώθηκε η βάρδια τους, χωρίς όμως να καταβάλλεται υπερωριακή εργασία.

Ένας νεοεισερχόμενος αστυνομικός πληρώνεται με 850 ευρώ (μεικτά) και μετά απο πέντε χρόνια προυπηρεσίας φτάνει τα 1000 ευρώ, είπε ο κ. Αποστολόπουλος και συμπλήρωσε ότι το 70% των αστυνομικών υπηρετούν στο λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ίδιος να επιβιώσει με το κόστος στέγασης κλπ. 40.000- 45.000 ο αριθμός των υπηρετούντων είπε ο κ. Αποστολόπουλος.

Ακούστε εδώ τα όσα είπε ο κ. Αποστολόπουλος στον Talk Radio και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο:

Πηγή:   newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis