Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:25 | 18/01/2024

Οι Γάλλοι αστυνομικοί απείλησαν να μπλοκάρουντα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για μπόνους και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ανέφερε σήμερα (18/1) σε σχετική ανακοίνωση.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι διαδήλωσαν -και- σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις ζητώντας απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το αίτημά τους για «Ολυμπιακό μπόνους» 2.000 ευρώ και εγγυήσεις ότι τα «κοινωνικά μέτρα», ιδίως για τη φροντίδα των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα εγκριθεί.
 
«Θα προκαλέσουμε φόβο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δήλωσε στο Reuters η Καφιά Μπουταρά, διοικητική γραμματέας στο συνδικάτο της «Alliance Police», καθώς δώδεκα αστυνομικοί διαδήλωσαν και άναψαν μπλε φωτοβολίδες μπροστά από το δημαρχείο του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης

«Θα υπάρξουν σκληρότερες ενέργειες. Θα αποκλείσουμε τα αεροδρόμια με τους αστυνομικούς να χρειάζονται όχι τρία λεπτά αλλά 25 για να ελέγξουν τα διαβατήρια. Τότε θα δείτε ότι το αφεντικό του "Aeroport de Paris" θα πάρει το τηλέφωνό του και θα καλέσει την κυβέρνηση».

Την περασμένη εβδομάδα, αστυνομικοί διαδήλωσαν με ανοιχτά λεωφορεία στο Παρίσι για να προτρέψουν τις αρχές να επιταχύνουν τις συνομιλίες για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (26/7/11/8).

Ξεκινώντας στις 26 Ιουλίου (και τελειώνοντας 11 Αυγούστου) οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στο εργατικό δυναμικό του Παρισιού, εν μέσω αυξημένων απειλών για την ασφάλεια και χρόνιων ελλείψεων προσωπικού στην αστυνομία, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Περίπου 30.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα κινητοποιηθούν για να εξασφαλίσουν ασφάλεια  στην τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, όταν περίπου 600.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν αθλητές και αποστολές να πλέουν κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis