Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet_istock
11:25 | 10/09/2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής:

Σήμερα αποτελεί κεντρικό θέμα πολιτικής συζήτησης οι "αυξήσεις" στα νυκτερινά των ενστόλων. Όλοι μας αιφνιδιαστήκαμε αρνητικά με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και συντριπτικά η αστυνομική κοινή γνώμη θεωρεί εμπαιγμό τη συγκεκριμένη μεταχείριση. Οι κυβερνητικοί επαΐοντες θα πρέπει να αποσύρουν τάχιστα την συγκεκριμένη οικονομική πρωτοβουλία και να ζητήσουν συγνώμη. Με αυτή όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την τιτάνια προσπάθεια των αστυνομικών και το έργο που έχουν επιτελέσει ιδίως τα τελευταία χρόνια, αλλά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ιστορική ρήξη με την εκτελεστική εξουσία και τις κυβερνητικές επιλογές. Δείχνουν επίσης, ότι είναι βαθιά ανιστόρητοι από κάθε άποψη καθώς παντελώς αδικαιολόγητα και αστήρικτα εξαρτούν τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας από τις αυξήσεις των αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης

Σε εποχές μοναδικής ακρίβειας θεωρούν ότι με μια αύξηση που κυμαίνεται μεσοσταθμικά 10-20 ευρώ μηνιαίως, κινδυνεύει η δημοσιονομική θέση της χώρας. Λοιδωρούν κάθε αντίθετη άποψη και πιστεύουν ότι πένητες αστυνομικοί θα συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους με τις οικογένειές τους καταδικασμένες στην ανέχεια. Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι απώλεσαν στα χρόνια της κρίσης πάνω από το 35% του εισοδήματος τους και ότι διαβιούν σε πανάκριβες πόλεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Κάτι στραβό συμβαίνει πλέον στο "βασίλειο της Δανιμαρκίας". Οι ώρες πλέον είναι δραματικές για μας γιατί είχαμε ευελπιστήσει ότι οι εξαγγελίες θα ήταν μια θετική απαρχή. Αντ' αυτού αισθανθήκαμε βαθύτατα προσβεβλημένοι και ταπεινωμένοι. Και προσέξτε, μιλάμε για το όλον του αστυνομικού προσωπικού, συντριπτικά.

 Με στεντόρεια φωνή σας λέμε ότι δεν πάει πιο κάτω από εδώ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis