Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Διαδήλωση αστυνομικών: 11 μήνες απλήρωτοι οι αστυνομικοί της Νιγηρίας
19:00 | 23/09/2024

Στο Uyo, στην πολιτεία Akwa Ibom της Νιγηρίας, οι αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν για τους απλήρωτους μισθούς τους. Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες εβδομάδες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν μια ειρηνική διαδήλωση για να διαμαρτυρηθούν, εφόσον δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους, τους τελευταίους 11 μήνες.

Οι αστυνομικοί παρέλασαν προς το Παρεκκλήσι Ανταποκριτών της Ένωσης Δημοσιογράφων της Νιγηρίας (NUJ) για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Ο αρχηγός της ομάδας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε: «Το κίνητρό μας για την καταπολέμηση του εγκλήματος έχει πέσει, επειδή κανένας δεν έχει φροντίσει για τις ανάγκες μας».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί, προερχόμενοι από διάφορες αστυνομικές μονάδες σε όλη την πολιτεία. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Γενικό Επιθεωρητή της Αστυνομίας (IGP) Kayode Egbetokun να παρέμβει και να διασφαλίσει ότι θα λάβουν τους καθυστερημένους μισθούς τους. Τόνισαν ότι οι πληρωμές είναι απαραίτητες λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Έστειλαν επίσης την έκκλησή τους στην Προεδρία, την Εθνοσυνέλευση και την Επιτροπή Αστυνομικών Υπηρεσιών (PSC).

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis