Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
18:11 | 25/06/2024

Το διαδραστικό πρόγραμμα ενημέρωσης "ΈχειςΦωνή, Είμαστε Δίπλα σου. Κάλεσε το 100" της Δ/νσης ΆΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κατά την σχοίκή χρονιά 2023-2024, παρουσιάστηκε σε 45 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν αιτημάτων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και ενημέρωσε περίπου στα 3602 παιδιά!!

Η εκπαιδευτική δράση, έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την Ελληνική Αστυνομία, την ενθάρρυνσή τους για αναφορά στις αρχές περιστατικών βίας και εν γένη  την ενημέρωση των μαθητών για την προστασία και την ασφάλεια του εαυτού τους αλλά και του άμεσου περιβάλλοντός τους, καθώς σε έρευνες παρατηρείται μεγάλο ποσοστό υποκαταγραφής των εγκλημάτων βίας ιδιαίτερα με θύματα ανήλικους,  λόγω φόβου, ντροπής ή αισθήματος ενοχής καθώς και έλλειψης ενημέρωσης. 

Στην ενημερωτική δράση «ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, κάλεσε το 100», τα παιδιά συμμετείχαν διαδραστικά στις ομιλίες των Αξιωματικών, κάλεσαν τον αριθμό «100» και επικοινώνησαν με το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σε πραγματικό χρόνο. Τα παιδιά ενημερώθηκαν επίσης για τη νέα γραμμή πρόληψης της βίας κατά των ανηλίκων 10201 όπως και για τη δυνατότητα γραπτού μηνύματος στο 100 εκτός από την κλήση.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έλαβε χώρα βιωματικό παιχνίδι με το οποίο τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν  να περιγράψουν την υποτιθέμενη πράξη βίας της οποίας έγιναν αποδέκτες ή ενώπιον της οποίας ήταν παρόντες και έμαθαν εργαλεία με τα οποία θα προστατέψουν άμεσα τον εαυτό τους και θα βοηθήσουν το έργο των αστυνομικών για να φτάσει στον στόχο του και να συλληφθούν οι δράστες. Δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ & ΖΗΤΑ κατέφθασαν στον αύλειο χώρο, όπου η δράση συνεχίστηκε με ενθουσιασμό, ερχόμενοι σε επαφή μαζί τους και χρησιμοποιώντας τα οχήματα με τη βοήθεια τους.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η δράση λαμβάνει χώρα υπό την καθοδήγηση και πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη του Δ/ντή της Δ/νσης ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ταξίαρχου κου ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ Κωνσταντίνου. 

Το πρόγραμμα "ταξίδεψε" και παρουσιάστηκε σε πολλά σημεία του Νομού Θεσσαλονίκης όπως τον Λαγκαδά, τα Βασιλικά, τον Χορτιάτη και την Επανομή και εκτός των σχολείων του κέντρου της πόλης παρουσιάστηκε σε μαθητές δίγλωσσους καθώς αιτήματα για παρουσίαση απέστειλαν το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ecole Française de Thessalonique και το  Νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης Kindergarden der Deutcschen.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι αστυνομικοί μοίρασαν χειροτεχνίες για να φτιάξουν τα παιδιά τις δικές τους παιδικές ταυτότητες και το σημα της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές του Δημοτικού Γαλλικού Σχολείου συνομίλησαν με το κέντρο και καλημέρισαν στα Γαλλικά εκτός από τα ελληνικά εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους όταν ο  εκφωνητής τους απάντησε στα Γαλλικά. Οι μικροί μαθητές του Γερμανικού Νηπιαγωγείου παρουσίασαν ένα τραγούδι γερμανικό στο κλιμάκιο των αστυνομικών,  όπου οι αστυνομικοί έπιασαν έναν κλέφτη, για να τους αποχαιρετήσουν και να τους ευχαριστήσουν για τη δράση!!

 

Οι Δ/ντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους αποστέλλοντας επιστολές στην Ηγεσία  του Σώματος, τονίζοντας τις εντυπώσεις των μαθητών από την αλληλεπίδρασή τους με τους αστυνομικούς και το βιωματικό παιχνίδι και τονίζοντας το αίσθημα ασφάλειας που επικοινωνήθηκε μέσα από την επαφή των παιδιών με την Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης και του

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis