Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 26/09/2023

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών  του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, ενέχονται σε διάπραξη κλοπών καλωδίων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές της Δυτικής  Αχαΐας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για συμμορία, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προιόντων εγκλήματος, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, ιδιοκτητών επιχειρησεων συλλογής και ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τον Ιανουάριο του έτους 2023 έως την 19/8/2023 είχαν συστήσει οργανωμένη και με διαρκή δράση ομάδα, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών καλωδίων διαμονής ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά (38) κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι σε αγροτεμάχια, εξοχική οικία και επιχειρήσεις, σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, αφαιρώντας καλώδια διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικού μήκους 1.241 μέτρων, 21 ορθοστάτες, μοτέρ άντλησης υδάτων, 90 μέτρα αγωγό άρδευσης και εξαρτήματα από ρολόγια της ΔΕΗ, προκαλώντας παράλληλα φθορές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Οι κατηγορούμενοι μετά την τέλεση των κλοπών προέβαιναν σε επεξεργασία εξαγωγής του χαλκού από τα κλεμμένα καλώδια, μέσω καύσης και τα διέθεταν έναντι χρηματικού αντιτίμου, σε επιχειρήσεις συλλογής και ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, που λειτουργούσαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η ζημιά που προκάλεσαν οι κατηγορούμενοι στους παθόντες και στο ΔΕΔΔΗΕ ανέρχεται στις (38.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε  βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis