Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 05/12/2023

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία για αύριο, Τετάρτη (06/12) και Πέμπτη (07/12) λόγω-κατ’ αρχάς- της «μαύρης» επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, μια μέρα αργότερα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, για τη «μαύρη» επέτειο Γρηγορόπουλου αναμένεται να είναι σε επιφυλακή 4.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή ελικόπτερα και drones θα δίνουν εικόνα για την κατάσταση στην Αθήνα ώστε να κατευθύνουν τις κινήσεις των επίγειων δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης

Διμοιρίες ΜΑΤ από την επαρχία θα ενισχύσουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα υπάρχουν φραγμοί σε δρόμους και θα διεξαχθούν περιπολίες, οι οποίες θα καθορίζονται ανάλογα με τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιούνται.

Εννοείται, πως ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Προέλεγχοι και ελεύθεροι σκοπευτές κατά την επίσκεψη Ερντογάν

Την επόμενη ημέρα, εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν, θα είναι επί ποδός 3.000 αστυνομικοί, επίσης από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drones, ενώ προέλεγχοι θα πραγματοποιούνται στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Φυσικά, λόγω της αυτοκινητοπομπής του προέδρου της Τουρκίας, θα υπάρχουν και ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ θα έχει διασκορπισμένους ελεύθερους σκοπευτές, ενώ συμμετοχή στον σχεδιασμό θα έχουν και οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, με την Αντιτρομοκρατική.

Συνακόλουθα ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα σε πιθανούς «στόχους» τουρκικού ενδιαφέροντος.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε συνάρτηση των παραπάνω, όπως καταλαβαίνει κανείς, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

vradini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis