Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
15:49 | 04/08/2023

Ως παράνομη χαρακτηρίζει ο δικηγόρος της 43χρονης αστυνομικού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της, τη δημοσιοποίηση από μερίδα του Τύπου των προσωπικών της στοιχείων.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Διαμαντής Δ. Μπασαράς, όσοι προέβησαν σε τέτοιες πράξεις καλούνται να αποαναρτήσουν όλα τα στοιχεία που καθιστούν δυνατή της ταυτοποίηση του θύματος.

Διαβάστε επίσης

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Τις τελευταίες ώρες, μετά τη διαρροή στον Τύπο της επίθεσης με ανθρωποκτόνο δόλο και τον βαρύτατο τραυματισμό της εντολίδας μου, Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, γίνεται χρήση σε δημοσιεύματα της εικόνας, αλλά και λοιπών στοιχείων προσδιοριστικών της ταυτότητάς της.

Η συγκεκριμένη πράξη είναι παράνομη ως αντιβαίνουσα στις διατάξεις του νόμου για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (μάλιστα δε ειδικών κατηγοριών) και διώκεται αστικά και ποινικά. Συνιστά δε δευτερογενή θυματοποίηση, με ιδιαιτέρως επαχθείς συνέπειες για την προσωπικότητα αυτής και των ανηλίκων τέκνων της.

Με την παρούσα, εφ’ όσον και στο μέτρο που έχετε προβεί σε τέτοιες πράξεις, καλείσθε να αποαναρτήσετε την εικόνα του προσώπου της, καθώς και να προβείτε σε πλήρη ανωνυμοποίηση των σχετικών δημοσιευμάτων, ακόμη και όσων αφορούν στα ίδια στοιχεία (εικόνα και στοιχεία ταυτότητας) του δράστη, καθ’ όσον και έτσι καθίσταται δυνατή η ταυτοποίηση του θύματος.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Διαμαντής Δ. Μπασαράς»'

Πηγή:  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis