Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:14 | 01/11/2023

Στην παράδοση drones και tablet, προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, προχώρησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα. Η προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού έγινε δυνατή μέσω υποέργων του Προγράμματος της Πολιτικής Προστασίας ΛΑΕΡΤΗΣ, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει η παράδοση αντίστοιχου εξοπλισμού και στο Λιμενικό Σώμα (Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας) που θα αφορά 60 tablets και 8 drones εκ των οποίων 4 υποβρύχια.

Στην Αστυνομία παραδόθηκαν 80 tablets, 20 για κάθε Περιφερειακή Ενότητα και οκτώ drones, δύο για κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στην Πυροσβεστική παραδόθηκαν 60 tablets, 15 για κάθε περιφερειακή ενότητα, οκτώ drones, δύο σε κάθε περιφερειακή ενότητα και οκτώ αντλίες για άντληση υδάτων, δύο για κάθε περιφερειακή ενότητα.

Διαβάστε επίσης

Η κυρία Κράτσα έκανε λόγο για ουσιαστική ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σωμάτων ασφαλείας η οποία θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Γεώργιος Βασιλείου, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επισημαίνοντας ότι ο νέος εξοπλισμός θα βοηθήσει στην υπηρεσιακή αναβάθμιση της ΕΛΑΣ στα Ιόνια Νησιά.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Νίκος Κολοβός ανέφερε ότι τα drones είναι όργανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνον για την πυρκαγιά αλλά και για την έρευνα και διάσωση, σε περιπτώσεις που αναζητούνται αγνοούμενοι σε μια εποχή στην οποία έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται ακόμη και οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Εικόνα
2

Πηγή:   ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis