Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 09/04/2021

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από οικίες και οχήματα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και στην Αυλίδα Χαλκίδας.

Συνελήφθησαν την 6-4-2021 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που αναπτύχθηκε στον Ωρωπό και στη Φυλή, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής και της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ημεδαποί ως μέλη της.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερος ημεδαπός συνεργός τους.

Για την ταυτοποίηση των μελών της συμμορίας είχε συσταθεί ειδική ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, που εντόπισε  3  από τα μέλη της σπείρας στην παραλία Μαρκοπούλου να υπερπηδούν περίφραξη εξοχικής κατοικίας.

Οι ανωτέρω εγκατέλειψαν το σχέδιο τους να διαρρήξουν την οικία, καθώς τους ειδοποίησε τέταρτο μέλος της σπείρας που εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών στο χώρο.

Παρά τις προσπάθειες διαφυγής τους ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από τα τέλη Αυγούστου του 2020, είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από οικίες και οχήματα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Αυλίδας Χαλκίδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους και εναλλασσόμενη σύνθεση. Επέλεγαν να διαρρήξουν ανασφάλιστα οχήματα και οικίες που απουσίαζαν οι ένοικοι κατά τις πρωινές ώρες. Επίσης, χρησιμοποιούσαν "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα που ανήκαν στους ίδιους ή σε συγγενείς τους.

Από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τιμαλφών και τα  3  "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα της συμμορίας.

Εξιχνιάστηκαν  32  περιπτώσεις κλοπών από οικίες και οχήματα και  1  υπόθεση ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2021/photos2021/09042021gadaex.jpg

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis