Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:46 | 08/04/2017

Ένας οδηγός της ΕΘΕΛ, ένας υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ και ένας υπάλληλος του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) βρίσκονται ανάμεσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά από παρέμβαση υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων σε αμαξοστάσιο λεωφορείων της ΟΣΥ στου Ρέντη.

Οι τρεις αυτές προσαγωγές ενδυναμώνουν τις υποψίες της Αστυνομίας ότι άτομα που απασχολούνται στους οργανισμούς συγκοινωνιών μπορεί να σχετίζονται με το πλήθος παρεμβάσεων και άλλων ενεργειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες κατά της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Χθες στις 4.30 τα ξημερώματα περίπου 30 άτομα εισέβαλλαν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βοάν υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ 22 άτομα (13 άνδρες και 9 γυναίκες). Ανάμεσά τους εκπαιδευτικοί, άνεργοι, φοιτητές και ελαιοχρωματιστές).

Αρκετές ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ πριν γίνει αυτό συλλογικότητες είχαν απευθύνει διαδικτυακά κάλεσμα συμπαράστασης προς τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ.

Στο μεταξύ, μία ημέρα νωρίτερα περίπου 50 άγνωστοι μετέβησαν έξω από το σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, στην Άνω Γλυφάδα, πέταξαν φέιγ βολάν και έγραψαν το σύνθημα: «Ελεύθερες μετακινήσεις, σπάσιμο στις μπάρες, κλωτσιές στους ελεγκτές». Ανάλογη ενέργεια στο σπίτι του κ. Ταστάνη είχε γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2016 όταν μάλιστα εντός της οικίας βρισκόταν η οικογένειά του. Τότε, εκτός από συνθήματα στους τοίχους οι άγνωστοι είχαν σπάσει το αυτοκίνητό του. «Πρόκειται για μια ακόμη φασιστική ενέργεια, που σχεδιάστηκε από σκοτεινούς κύκλους, θυμίζει άλλες εποχές και δεν έχει απολύτως κανένα έρεισμα στην κοινωνία. Προφανώς δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα των εκατομμυρίων πολιτών της Αθήνας για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές δημόσιες συγκοινωνίες. Όσες απειλές και τρομοκρατικές επιθέσεις και αν δεχτούμε, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. Θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας για την αναβάθμιση των μετακινήσεων των συμπολιτών μας και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών», δήλωσε για το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis