Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:59 | 23/01/2024

Ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που ακούει στο όνομα «Echo» κατάφερε να εντοπίσει το άψυχο σώμα του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία να ανακοινώνει πως σύντομα θα τον βραβεύσει.

Ο Echo ανήκει στην ομάδα Anubis K9P, είναι βελγικός ποιμενικός και έχει εξαιρετικά ποσοστά απόδοσης. Η Anubis Coldcase K9 Team ιδρύθηκε το 2022, και αναλαμβάνει αποστολές αναζήτησης και εντοπισμού σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Η Anubis K9P διαθέτει συνολικά 11 ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Πρόκειται για τους: Oscar, Aria, Mollie, Echo, Helly, Moabi, Brazil, Sierra, Lima, Zulu, Delta.

Διαβάστε επίσης

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 31χρονου Μπάμπη βρέθηκε χθες μέσα σε βάλτο στην περιοχή Κάμπος Ευηνοχωρίου, στην Ευαγγελίστρια. Τα ίχνη του θύματος είχαν χαθεί από τις 4 Ιανουαρίου και τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας (22/1) γράφτηκε ο τραγικός επίλογος με τον εντοπισμό της σορού του.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία θα απονείμει βραβείο

Σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία αναφέρει ότι «θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων» τον Echo.

Αναλυτικά:

«Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σορού του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.

Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ήμερων ερευνών όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κ.λπ. Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του.
Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Μπάμπη».

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis