Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ελβετίας
22:44 | 14/02/2024

Η κυβέρνηση της ουδέτερης Ελβετίας δήλωσε σήμερα ότι θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες τα ερχόμενα χρόνια, η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που το κάνει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

Η πρόεδρος Βιόλα Άμχερντ δήλωσε ότι από το 2035, περίπου 20 δισ. ελβετικά φράγκα (22,58 δισ. δολάρια ΗΠΑ) επιπλέον χρηματοδότησης θα είναι διαθέσιμα συγκριτικά με τον σχεδιασμό που υπήρχε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Η Ελβετία διέθεσε 1,9 δισ. φράγκα για την άμυνα το 2023.

"Η κατάσταση της πολιτικής ασφάλειας είναι προφανώς δύσκολη δεδομένης της παρούσας αστάθειας, με έναν πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και άλλα σημεία ανάφλεξης στον κόσμο", δήλωσε η Άμχερντ σε συνέντευξη Τύπου.

Η Άμχερντ, που είναι επίσης υπουργός Άμυνας, δήλωσε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή "τόσο πολλές κρίσεις" και πως το σχέδιο λαμβάνει εν μέρει υπόψη τα μαθήματα που έχουν εξαχθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επί 30 χρόνια, ο στρατός της Ελβετίας είχε αποδυναμωθεί εξαιτίας των εξοικονομήσεων που ακολούθησαν το "μέρισμα ειρήνης" ως αποτέλεσμα του τέλους του Ψυχρού Πολέμου, σημείωσε. Το μέρισμα ειρήνης αναφέρεται στην αποκόμιση οικονομικών οφελών με τη μείωση των αμυντικών δαπανών και τη διάθεση πόρων προς άλλους τομείς.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως θα ζητήσει πιστώσεις 4,9 δισ. φράγκων (5,53 δισ. αμερικανικά δολάρια) προκειμένου να αγοράσει νέο στρατιωτικό εξοπλισμό, περιλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυραύλων και κινητών ραντάρ για τον στρατό ξηράς, καθώς και για να βελτιώσει τα συστήματα επικοινωνιών.

Η Ελβετία θα κατασκευάσει επίσης ένα νέο κέντρο δεδομένων για τον στρατό και θα αναβαθμίσει ορισμένες βάσεις, ανέφερε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis