Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:42 | 08/09/2023

Γράφει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ της Ε.Α.Υ.Θ

1

Ενώ έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στα πλαίσια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κυρίως η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, λόγο των τραγικών γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επικρατεί ένας πανικός….

Αφού έχουν βγεί- ανακοινωθεί τα προβλεπόμενα μέτρα, τα οποία ισχύουν κάθε χρόνο και είναι τα ίδια και τα ίδια, κάτι σαν copy paste από χρονιά σε χρονιά, μετά την εξέλιξη που ανέφερα πριν, άρχισαν να εκδίδονται διαταγές για την ακύρωση κάποιων, όπως αυτών στους χώρους που θα κινούνταν και θα έμενε ο κ. Πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια καθώς και για τις ενισχυτικές δυνάμεις, οι οποίες θα ερχόταν από άλλους νομούς. Μέχρι εκεί όλα φαίνονται ότι βεβαιώνουν καλώς.

Στη συνέχεια υπάρχουν διαταγές οι οποίες όχι μόνο δεν άρουν την προβλεπόμενη επιφυλακή, η οποία ισχύει κυρίως λόγο της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού, αλλά δεν έχουν αρθεί και τα μέτρα που ισχύουν πέριξ του Βελλίδειου Συνεδριακό Κέντρο καθώς και του χώρου της έκθεσης, τα οποία μέτρα εφαρμόζονται κατα την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού.

Έχουν στην ουσία τοποθετήσει αστυνομικούς στατικούς, για να λάβουν μέτρα τάξης σε ένα κτήριο άδειο με την δικαιολογία των προγραμματισμένων εκδηλώσεων- πορειών που θα γίνουν.

Δηλαδή τι θα προσφέρουν οι στατικές δυνάμεις σε ένα κτήριο, στο οποίο δεν θα παραβρεθεί ο κ. Πρωθυπουργός ή κάποιος άλλος επίσημος;;;;; η απάντηση είναι τίποτα, εκτός και αν προφυλάσσουν το κτήριο για να μη του ρίξουν αυγά οι διαδηλωτές και το λερώσουν..

Διότι, όταν τα μέτρα βγαίνουν τόσα χρόνια copy pasta ( από το 2012 που υπηρετώ στο τμήμα εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ.Θ. τα μέτρα είναι τα ίδια), και όταν λόγο κάποιων αστάθμητων παραγόντων υπάρξει κάποια αλλαγή στην όλη διαδικασία, τότε επέρχεται ένας πανικός και δεν μπορούν «κάποιοι» να αξιολογήσουν τις καταστάσεις και να προβούν σε σωστές διορθωτικές κινήσεις ώστε να μην υπάρχει κατασπατάληση δυνάμεων χωρίς λόγο.

Άλλα δυστυχώς όταν «κάποιοι» αρμόδιοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει αστυνομική δουλεία στην πράξη ( έχουν πιάσει ένα γραφείο σαν δημόσιοι υπάλληλοι, από την αρχή της υπηρεσιακής τους καριέρας) γεγονότα σαν αυτά που γράφω και άλλα πιο σοβαρά που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν θα αυξάνονται με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο αστυνομικός που δουλεύει στο πεζοδρόμιο….


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis