Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ένα εργαστήριο ψηφιακής εγκληματολογίας σε ένα μικρό αστυνομικό τμήμα στο Οχάιο
10:59 | 08/05/2023

Μερικές φορές μεγάλα πράγματα μπορούν να συμβούν σε μικρά τμήματα. Το Αστυνομικό Τμήμα στο Girard στο Οχάιο διαθέτει μόνο 21 αστυνομικούς και εξυπηρετεί μια κοινότητα περίπου 10.000 κατοίκων, αλλά σύντομα θα έχει δυνατότητες ψηφιακής εγκληματολογίας, κάτι που θα βοηθήσει τους αστυνομικούς να καταπολεμήσουν καλύτερα το έγκλημα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας John Freeman άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για την ψηφιακή εγκληματολογία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, όταν ήταν νέος σχετικά στο σώμα. Το 2010 παρακολούθησε ένα σεμιναριακό μάθημα δύο εβδομάδων πάνω στην εγκληματολογία και τους υπολογιστές.

Διαβάστε επίσης

Στη συνέχεια, άρχισε να σπουδάζει ψηφιακή εγκληματολογία. Καθώς άρχισε να παρακολουθεί ξανά μαθήματα, ο Freeman έμαθε για μια υποτροφία που προσέφερε η Magnet Forensics, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ψηφιακής έρευνας που χρησιμοποιείται από περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς δημόσιας ασφάλειας σε περισσότερες από 100 χώρες. Μόλις έμαθε για αυτή την υποτροφία έκανε αίτηση.

Υποτροφία Ψηφιακής Εγκληματολογίας

Ο Freeman είναι ένας από τους έξι αποδέκτες της Magnet Forensics Scholarship 2022, καθένας από τους οποίους λαμβάνει 12 μήνες δωρεάν πρόσβαση σε εκπαίδευση με επικεφαλής έμπειρους ψηφιακούς ιατροδικαστές μαζί με την ευκαιρία να αποκτήσει κορυφαίες πιστοποιήσεις στον κλάδο. Ο Freeman θα λάβει επίσης το εμβληματικό λογισμικό ψηφιακής έρευνας Magnet Forensics, Magnet AXIOM, για χρήση για ένα χρόνο.

«Η αποφασιστικότητα του John Freeman τον έκανε έναν άξιο αποδέκτη του βραβείου υποτροφίας Magnet Forensics. Χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση ή τους πόρους που χρειαζόταν για να φέρει την ψηφιακή εγκληματολογία στην αστυνομία της πόλης Girard, ο Freeman πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις», λέει ο Jad Saliba, ιδρυτής και επικεφαλής της τεχνολογίας της Magnet Forensics. «Είμαστε περήφανοι που βοηθάμε τον αρχηγό Freeman να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και να δώσει στην αστυνομία της πόλης Girard την τεχνολογία που χρειάζεται για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός εργαστηρίου ψηφιακής εγκληματολογίας. Οι νέες τους ικανότητες θα βοηθήσουν σίγουρα το έργο του και θα συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών της πόλης».

«Λίγες υπηρεσίες στο Οχάιο έχουν τους πόρους για ψηφιακές έρευνες παρά το πόσο σημαντικά έχουν γίνει τα ψηφιακά στοιχεία σε όλες σχεδόν τις υποθέσεις μας. Μετά το πέρας της εκπαίδευσής μου, θα μοιραστώ ό,τι μάθω με κοντινές υπηρεσίες και θα τους βοηθήσω στις έρευνές τους, ώστε οι κοινότητές τους να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε αυτές τις βασικές υπηρεσίες», λέει ο Freeman.

Εστίαση Ψηφιακής Εγκληματολογίας

«Σίγουρα θέλουμε να εστιάσουμε έντονα στην πτυχή του προγράμματος για κινητά. Επί του παρόντος, όταν η αστυνομία του Girard χρειάζεται μια συσκευή για επιθεώρηση, ανάλυση και αναφορά, τα αποδεικτικά στοιχεία αποστέλλονται στο κρατικό εργαστήριο που λειτουργεί από το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών του Οχάιο (BCI). Ο τυπικός χρόνος διεκπεραίωσης είναι τουλάχιστον ένας μήνας, άλλοτε μεγαλύτερος και άλλοτε μικρότερος», λέει ο Freeman.

«Ενδεχομένως με την έλευση αυτής της ευκαιρίας που μας δίνεται θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε τον χρόνο αυτό και να πετύχουμε την ιεράρχηση των αποδεικτικών στοιχείων με έναν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο», προσθέτει ο Freeman.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι η τάση των ψηφιακών στοιχείων αυξάνεται με εκπληκτικό ρυθμό. Και οι πηγές από όπου μπορούμε να αντλήσουμε αυτά τα πιθανά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε σχεδόν οποιοδήποτε έγκλημα εκεί έξω τώρα είναι ουσιαστικές».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis