Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:44 | 10/09/2024

Ως συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουμε να ακολουθούμε την πάγια αρχή για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων μας τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο, με σχεδιασμό και διεκδίκηση, μέσα από την διαδικασία του δημοκρατικού διαλόγου.

Μία αναδρομή στον τομέα αυτό, αποδεικνύει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικώντας αποκόμισε ικανοποιητικές αμοιβές για τους Αστυνομικούς.

Ωστόσο βέβαια υπήρξε η ανατροπή αυτή της κατάστασης κατά τη διάρκεια των μνημονιακών ετών, όπου οι Έλληνες Αστυνομικοί απώλεσαν σε σημαντικό βαθμό την οικονομική τους θέση, με αποκορύφωμα την ψήφιση του ισχύοντος μισθολογίου το οποίο έφερε σε δυσμενή θέση το χαμηλόβαθμο προσωπικό της Αστυνομίας.

Μετά την έξοδο της Χώρας μας από την επιτήρηση των μνημονίων, περιμέναμε ότι σε λίγα χρόνια θα άρχιζε να βελτιώνεται η οικονομική θέση των συναδέλφων μας.

Μάταια όμως συνεχίζεται η μνημονιακή πολιτική για εμάς τους πολλούς Αστυνομικούς, που αγωνιζόμαστε νυχθημερόν να προασπίσουμε με κίνδυνο της ζωής μας, για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και εν γένει την κοινωνία μας.

Είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες για τις εξαγγελίες του κυρίου Πρωθυπουργού, παραδόξως όμως μας ανακοινώθηκε μία σχεδόν μηδαμινή αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης κατά 20% στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτά (#2,77#), προθέτονται πενήντα πέντε λεπτά (#0,55#) μεικτά σε κάθε ώρα, δηλαδή περίπου το μήνα είκοσι (#20,00#) ευρώ αύξηση για όσους κάνουν νυχτερινές βάρδιες.

Ενώ στο υπόλοιπο δημόσιο τομέα η νυχτερινή αποζημίωση ανέρχεται σε άλλα υψηλότερα επίπεδα, όπως και για την πέραν του πενθημέρου εργασία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ να μπει ένα τέλος στην οικονομική απαξίωση των Αστυνομικών.

Πρέπει άμεσα να διορθωθούν αυτές οι ΑΔΙΚΙΕΣ, να υπάρξει αναγνώριση επιτέλους του ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ του επαγγέλματός μας, να δοθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ στην πέραν του πενθημέρου εργασία και στην ωριαία νυχτερινή αποζημίωση.

Και αυτό γιατί το αξίζουν και το δικαιούνται οι Έλληνες Αστυνομικοί.

Πρέπει να καταλάβουν οι όποιοι κυβερνώντες που καθορίζουν με την πολιτική τους την επιβίωση των συναδέλφων μας, πως τα «μεγάλα λόγια» στήριξης εν τέλει δεν αρκούν για αυτό και απαιτούνται πλέον πράξεις!

Ο εμπαιγμός, μας κάνει όλους να αντιδράσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά σε αυτή την πολιτική της απαξίωσής μας.

Δηλώνουμε λοιπόν παρόντες σ’ αυτή την πανστρατιά της διεκδίκησης και της προάσπισης των συμφερόντων των Αστυνομικών, αφού εξαντλήθηκαν οι διαδικασίες του δημοκρατικού διαλόγου.

Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!!

Ραντεβού στους δρόμους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis