Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
λιμενικο
17:59 | 08/07/2024

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφους κατευθυνόταν προς τη Ρόδο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, το οποίο εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει άτομα στην παραλία Κάτω Πέτρες και στη συνέχεια να αναπτύσσει ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προς το Τ/Χ σκάφος, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο και τους δύο (02) αλλοδαπούς χειριστές του, ηλικίας 28 και 18 ετών, τους οποίους μετέφερε στο λιμάνι της Ρόδου.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες στη χερσαία περιοχή από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί (18 άνδρες, 4 γυναίκες και 2 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Κατά την προανακριτική διαδικασία, ο 28χρονος αναγνωρίστηκε από τους υπολοίπους ως ο διακινητής τους και ο 18χρονος ως ο βοηθός του και στη συνέχεια συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων”. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis