Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
4
07:59 | 28/06/2024

42χρονος αστυνομικός που βρισκόταν μέσα στο περιπολικό την ώρα της επίθεσης, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια και στο πρόσωπο.

«Μόλις είχα μπει στο αυτοκίνητο. Άκουσα κάποιον θόρυβο πίσω μου. Πριν προλάβω να δω τι συνέβαινε, εμφανίστηκαν ξαφνικά, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και πετούσαν αναμμένες βόμβες μολότοφ. Βγήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από το αυτοκίνητο, και οι δράστες έτρεχαν να εξαφανιστούν. Ένιωσα τα χέρια μου και το πρόσωπο να καίγονται, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα στο όχημα και στα δέντρα». Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του αστυνομικού, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης

Το χρονικό της υπόθεσης

Στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/6), ομάδα άγνωστων κουκουλοφόρων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έφτασαν έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα και πέταξαν τουλάχιστον 5 βόμβες μολότοφ στοχεύοντας το αυτοκίνητο του αστυνομικού φρουρού που βρισκόταν στην εισοδο του σπιτιού.

Το συμβατικό αυτοκίνητο του αστυνομικού φρουρού της προέδρου του Αρείου Πάγου έχει τυλιχθεί στις φλόγες και ο ίδιος έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με το MEGA, οι δράστες πλησιάζουν και απομακρύνονται από το σημείο από ένα συγκεκριμένο πάρκο, που βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου. Φαίνεται πως περίμεναν να μπει ο αστυνομικός στο αυτοκίνητο, και τότε επιτέθηκαν.

Να σημειωθεί πως στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, υπήρχε φύλαξη όλο το 24ωρο, ενώ γίνονταν περιπολίες και από την Ασφάλεια. 

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Όπως αναφέρει το MEGA, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους βίντεο από την στιγμή της επίθεσης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τον δραστών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπλέον, κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει καρέ-καρέ την στιγμή της επίθεσης, με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να το εξετάζουν εξονυχιστικά προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Πρόκειται για 7 άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κουκούλες, έφτασαν στο σημείο πεζή, εκτόξευσαν τις 5 βόμβες μολότοφ, εκ των οποίων η μία κατέληξε μέσα στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, και στη συνέχεια έφυγαν και πάλι με τα πόδια.

real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis