Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
22:14 | 14/08/2023

Του Ηλία Προύφα

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, η επίλυση του προβλήματος των πρόωρων αποστρατειών των Επαγγελματιών Οπλιτών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και σύντομα όπως δημοσιεύσαμε χθες στο kranosgr.com, αναμένονται οι υπουργικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης

Είναι κάτι που ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας, ως νέος Υπουργός Άμυνας, είχε εξαγγείλει πριν ένα περίπου μήνα, από το βήμα της βουλής, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της δεύτερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι έκτακτες κυβερνητικές προτεραιότητες, μετατόπισαν και νομοθετικά το έργου του ΥΠΕΘΑ, το πιθανότερο για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου σε πρώτη προτεραιότητα, θα βρίσκονται οι Επαγγελματίες Οπλίτες και οι οικογένειές τους.

Μάλιστα στο φάκελο που θα παραδώσει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης -όπως και όλοι οι υπουργοί με τις εκκρεμότητές τους- ο Νίκος Δένδιας, έχει σε άμεση προτεραιότητα τα χαμηλόβαθμα στελέχη και τους οπλίτες θητείας.

Η ομηρεία των Επαγγελματιών Οπλιτών και των οικογενειών τους, θύματα μιας αβλεψίας του νομοθέτη, η οποία όχι μόνο δεν τους επιτρέπει να εργάζονται υπό ισότιμους όρους με τα υπόλοιπα στελέχη των ΕΔ, αλλά πλέον δεν τους επιτρέπει ούτε να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό, σύντομα αναμένεται να λάβει τέλος.

Ασφαλείς πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που φθάνουν στο kranosgr.com, αναφέρουν ότι σύμφωνα με την επικρατούσα μέχρι στιγμής πρόταση που επεξεργάζεται το ΥΠΕΘΑ, αυξάνεται το όριο αποστρατείας στα 60 από τα 50 έτη, ή στα 35 συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες…

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis