Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος
09:39 | 02/02/2024

 

Π Ρ ΟΣ

 

1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνο ΛΟΓΟΘΕΤΗ (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΜΑΛΛΙΟ Δημήτριο (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

5) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ Αστέριο (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1) ΓΕ.Π.Α.Δ Κρήτης

2) Δ.Α. Ηρακλείου

3) Υπηρεσίες Δ.Α. Ηρακλείου

4) Μέλη μας

5) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

6) Βουλευτές Νομού Ηρακλείου

 

      Θέμα: ΄΄ Τακτικές Μεταθέσεις έτους 2024΄΄

 

Με το υπ’ αρίθμ.: 1718/25 από 29-01-2024 έγγραφο μας, σας αιτηθήκαμε την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ηρακλείου, μέσω των Τακτικών μεταθέσεων έτους 2024 αναφέροντας ρητά τους λόγους σε αυτό, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των Υπηρεσιών και των Μελών μας, υπηρετούντων στη Δ.Α. Ηρακλείου. Προβλήματα που με την πάροδο του χρόνου θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο με την υποστελέχωση Υπηρεσιών από μεγάλο αριθμό μάχιμου προσωπικού.

Και εκεί που αναμέναμε σήμερα μετά το πολυπόθητο συμβούλιο μεταθέσεων του Αρχηγείου, ένα ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών που θα μετατίθονταν στην πολυβασανισμένη Διεύθυνση μας, ώστε να ΄΄μπαλώσουν΄΄ κάποιες από τις τεράστιες τρύπες των Υπηρεσιών μας, ήρθε το απόλυτο φιάσκο με την έκδοση για μετάθεση ενός (1) Αστυνομικού και μάλιστα από την κατηγορία των Ανθ/μων-Αρχ/κων. Αλήθεια δε διδαχθήκατε από τις περυσινές μεταθέσεις, όπου από τις τέσσερις (4) θέσεις που εκδώσατε  για τον ίδιο βαθμό, δε δήλωσε επιθυμία κανένας συνάδελφος;;;Πολύ απλά: Βγάλατε τη θέση  αυτή μόνο για να τη βγάλετε...

   Αξιότιμοι κύριοι,

Είναι αλήθεια ότι η πρωτεύουσα και η συμπρωτεύουσα έχουν ανάγκη από περισσότερη αστυνόμευση. Υπάρχει όμως κι άλλη Ελλάδα, η οποία δε θα πληρώσει τη δικιά σας απροθυμία να στελεχώσετε με τον κατάλληλο τρόπο τις Υπηρεσίες των δύο (2) μεγαλουπόλεων. Εδώ και δεκαετίες διαλαλείτε ότι θα αποδεσμευτούν εκατοντάδες συνάδελφοι μας από στόχους μηδενικής σημασίας, όπως δημοσιογράφους, τηλεπερσόνες, επιχειρηματίες, βουλευτές που τους έχει ξεχάσει και ο πολίτης που τους ψήφισε και αναρίθμητους άλλους ώστε να ριχτούν στη μάχη του πεζοδρομίου. Αλήθεια το πράξατε;;Και αν ναι πόσοι είναι αυτοί που αποδεσμεύτηκαν και ανακούφισαν τις Υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης;;;; Προσλήψεις νέων Αστυνομικών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων;;;;Πόσα χρόνια έχουμε να δούμε έναν ικανοποιητικό αριθμό;;;Αυτό είναι μάλλον από άλλο ανέκδοτο...

   

         Από την άλλη αν πιάσουμε το οικονομικό κομμάτι ενός Αστυνομικού και ειδικά με οικογένεια που περιμένει διακαώς μια δεκαετία και πλέον για να μετατεθεί επιτέλους στον τόπο συμφερόντων του, θα φανούμε στα μάτια σας ΄΄καρμίρηδες΄΄ και ΄΄επαίτες΄΄. Μπορείτε και μόνοι σας να αντιληφθείτε αν ένας Αστυνομικός των εννιακοσίων (900) ευρώ μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς σε περιοχή εκτός του τόπου συμφερόντων του, ξυπνώντας κάθε πρωί με την ελπίδα να μετατεθεί σε αυτόν. Αν πάλι δε ΄΄βγαίνει΄΄ και κάνει δεύτερη δουλειά;;;; ΄΄Μαύρο φίδι που τον έφαγε΄΄.

Εμείς πλέον σηκώνουμε τα χέρια ψηλά... Δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε καμία τοπική κοινωνία, σε κανέναν πολίτη, που θα περιμένει με τις ώρες ένα περιπολικό, ασφαλώς με έναν Αστυνομικό, για να πιάσει τον κλέφτη που μπήκε στο σπίτι του, για να καταγράψει ένα τροχαίο ή για να σταματήσει μια φασαρία που εξελίσσεται μπροστά του...Να βγείτε και να απολογηθείτε ΕΣΕΙΣ!!!

Οι συνάδελφοι μας, όσοι έχουν απομείνει στη Δ.Α. Ηρακλείου και όσοι θα απομείνουν μετά τα κύματα μαζικών αποχωρήσεων που θα ακολουθήσουν, καθώς το προσωπικό μας είναι από τα πιο γερασμένα πανελλαδικά, όσο φιλότιμο και αν έχουν, ούτε το μαγικό ραβδάκι κρατάνε, ούτε εκκολάπτονται. Συνυπολογίστε μάλιστα ότι ακολουθεί μία ΄΄δυνατή΄΄ τουριστική περίοδος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κρατήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των κατοίκων όσο και των εκατομμυρίων επισκεπτών του Νομού μας. Ας τα αφήσουμε λοιπόν να λειτουργήσουν όλα στον αυτόματο.

Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε συνάδελφοι μας να απασχοληθούν σε υπερεργασία ή κάτω από απάνθρωπα ωράρια και σε οποιαδήποτε παρέκκλιση του Π.Δ. 394/2001 ΄΄περί χρόνου εργασίας Αστυνομικού προσωπικού΄΄ το λόγο πλέον θα έχει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ...

 

    

    

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε. Α. Υ. Ν. Η.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis