Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:23 | 06/03/2024

Ύστερα από θητεία 13-14 μηνών ως υποδιοικητής της ΕΥΠ ο Γιώργος Κέλλης αποχωρεί και τη θέση του αναλαμβάνει ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην διοικητής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αντώνης Τζιτζής, ο οποίος αποστρατεύτηκε από το Σώμα στις Κρίσεις του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κέλλης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος έκτακτους οικογενειακούς λόγους υγείας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να τοποθετηθεί σε κυβερνητικό πόστο.

Διαβάστε επίσης

Από την άλλη πλευρά, η τοποθέτηση του κ. Τζιτζή στη θέση του υποδιοικητή της ΕΥΠ, φαίνεται πως στοχεύει-σε μεγάλο βαθμό- στην ενίσχυση του έργου της Υπηρεσίας στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς ο ίδιος έχει σημαντική εμπειρία ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η Αστυνομία και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποκτούν ισχυρότερα ερείσματα στο εσωτερικό της ΕΥΠ.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται να αναδεικνύει και την αναβάθμιση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς θα έχει πλέον ακόμα πιο ενεργό ρόλο επί όλων των θεμάτων Ασφαλείας.

Πηγή:  vradini.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis