Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 26/08/2021

Η Boeing παρουσίασε επίσημα τη νέα της προηγμένη παραλλαγή μαχητικών αεροσκαφών F-15, το F-15QA που ονομάζεται Ababil, για την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ (QEAF).

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιλότων πριν από την παράδοση, το πρώτο σετ αεροσκαφών F-15QA θα παραδοθεί στο Κατάρ αργότερα φέτος.

Όπως αναφέρει το site airforce-technology, η εκπαίδευση πιλότων πριν από την παράδοση ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και η εταιρεία παρέχει ήδη συντήρηση και υποστήριξη logistics για την QEAF.

Ο διοικητής της 9ης Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, αντιστράτηγος Greg Guillot ανέφερε σε δηλώσεις του πως «Η διάθεση του F-15QA είναι σημαντική, όχι μόνο ως προς τις δυνατότητες αλλά και ως προς την ενισχυμένη συνεργασία που εκπροσωπεί. Η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με το Κατάρ είναι κρίσιμη για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής ευθύνης της κεντρικής διοίκησης και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή εστίαση του εταίρου μας στον συνασπισμό στην οικοδόμηση διαλειτουργικότητας και συνδυασμένης ετοιμότητας. Είναι προνόμιο και τιμή να είμαστε δίπλα στους ομολόγους μας στο Κατάρ σήμερα και κάθε μέρα».

Η Boeing θα δημιουργήσει και θα λειτουργήσει ένα κέντρο εκπαίδευσης αεροσκαφών και συντήρησης για την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ στην αεροπορική βάση Al Udeid έως το 2024.

Το 2017, η Boeing εξασφάλισε συμβόλαιο 6,2 δισ. δολαρίων για την κατασκευή 36 μαχητικών αεροσκαφών F-15 για την QEAF.

Το 2016, οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» σε μια πιθανή πώληση έως και 72 μαχητικών αεροσκαφών F-15QA στο Κατάρ έναντι 21,1 δισ. δολαρίων.

Η Boeing ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση του μαχητικού αεροσκάφους F-15QA τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών της αποστολής του, το F-15QA απέδειξε την ικανότητα ελιγμών κατά την κατακόρυφη απογείωσή του «Viking» και αναπτύσσοντας επιτάχυνση 9 G!

Δείτε πλάνα από την παρθενική πτήση του F-15QA πριν από ένα χρόνο:

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis