Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 21/05/2021

Σε μια ιστορική στιγμή, το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς τύπου F-16 που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, πραγματοποίησε επιτυχώς την παρθενική του πτήση, ανοίγοντας το δρόμο για την περαιτέρω μεγέθυνση του στόλου μαχητικών αεροσκαφών της Top Aces, η οποία έχει συγκεκριμένες επιθυμίες και επιδιώξεις.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που υπηρετούσε παλιότερα στις τάξεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, έχει συμμετάσχει σε ιστορικές αεροπορικές επιχειρήσεις, όπου και απέκτησε το ψευδώνυμο «MiG killer» ή αλλιώς «δολοφόνος των MiG», των θρυλικών μαχητικών σοβιετικής κατασκευής επί Ψυχρού Πολέμου.

Ο σκοπός και η επιθυμία της εταιρείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη πτήση του μαχητικού F-16 διήρκησε περίπου μια ώρα και έγινε στο Κέντρο Αριστείας της εταιρείας Top Aces στο αεροδρόμιο Mesa Gateway  στην πολιτεία της Αριζόνα. Η εν λόγω εταιρεία, που έχει την κύρια έδρα της στον Καναδά, επιθυμεί να αναπτύξει ένα στόλο περίπου 29 μαχητικών αεροσκάφων.

Επίσης, η Top Aces σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό τον στόλο μαχητικών 4ης γενιάς για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση του Πενταγώνου για «εικονικά εχθρικούς αεροπορικούς αντιπάλους», ενεργώντας ως Aggressors, προκειμένου να εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικά σενάρια αερομαχιών και επιχειρήσεων τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Σώματος Πεζοναυτών.

Αξίζει να σημειωθεί  είναι ότι το συγκεκριμένο F-16 Τ είναι ιστορικό, καθώς συμμετείχε στη διάσημη επίθεση του Ισραήλ στον πυρηνικό αντιδραστήρα Osirak του Ιράκ το 1981, ενώ έχει καταρρίψει εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη MiG, αποκτώντας έτσι το ψευδώνυμο «MiG killer».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: The Drive ,onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis