Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
K
20:00 | 31/05/2024

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά στοιχεία από την ετήσια έκθεσή του για τους νεκρούς αστυνομικούς αλλά και για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών (LEOKA). Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2023 σημειώθηκε ρεκόρ για τα τελευταία δέκα χρόνια στις επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Τα πρακτορεία που παρέχουν δεδομένα στη LEOKA ανέφεραν ότι 79.091 αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση το 2023. Οι περισσότερες επιθέσεις αστυνομικών σημειώθηκαν όταν απαντούσαν σε απλές κλήσεις (6.783 περιστατικά), ακολουθούμενες από υποθέσεις παραβιάσεων ναρκωτικών (4.879).

Διαβάστε επίσης

Από το 2014 έως το 2023, ο Νότος είχε τους περισσότερους θανάτους εν ώρα υπηρεσίας ετησίως σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Υπήρξε ωστόσο μείωση 38% στους θανάτους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή το 2023 (20 θάνατοι) σε σύγκριση με το 2022 (32 θάνατοι).

Η ετήσια έκθεση "Law Enforcement Officers Killed and Assaulted" θα κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη αργότερα μέσα στο έτος.

Επίσης, έχουν ήδη κυκλοφορήσει πληροφορίες για το 2023 από τη Συλλογή Δεδομένων Καταμετρήσεων Υπαλλήλων Επιβολής του Νόμου. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου παρέχουν αυτές τις μετρήσεις στο FBI ετησίως, δίνοντας στην ουσία σημαντικές πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές επιβολής του νόμου της πόλης, της κομητείας, της πολιτείας και της ομοσπονδιακής νομοθεσίας για τον καθορισμό των αναγκών σε εργατικό δυναμικό, τόσο σε αριθμό όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης, για την παροχή αποτελεσματικής επιβολής και προστασίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis