Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:10 | 14/03/2021
Οι διατροφολόγοι λένε πως είμαστε ό,τι τρώμε. Όσο πιο καλής ποιότητας τροφή καταναλώσουμε και όσο πιο ισορροπημένη διατροφή ακολουθήσουμε, τόσο πιο εύκολα θα είμαστε σε θέση να προλάβουμε μελλοντικά προβλήματα υγείας, είτε αφορούν εμάς τους ίδιους είτε τους τετράποδους φίλους μας. Με αφορμή αυτή την κοινή συνειδητοποίηση, η F.L.Y. DOG, που τα αρχικά της προέρχονται από τη φράση «feed love your dog», δηλαδή τάισε αγάπη τον σκύλο σου, δημιουργήθηκε για να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη της καλύτερης τροφής για σκύλους.
 
Όλα ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια, όταν ο Ευάγγελος Ισμυρλής αναζητούσε το καλύτερο για τη δικιά του σκυλίτσα και παρατήρησε ότι στο κεφάλαιο διατροφή του σκύλου υπήρχε ένα κενό. Έτσι, εκμεταλλευόμενος τις σπουδές του στη γαστρονομία αλλά και την εμπειρία του στον χώρο της εστίασης, δημιούργησε συνταγές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σκύλου και της γάτας υπό την καθοδήγηση πάντα μιας ομάδας κτηνιάτρων. Μαγειρεύοντας μάλιστα καθημερινά φρέσκο φαγητό για τα κατοικίδια, διαπιστώνοντας πως πολλά από τα προβλήματα υγείας τους διορθώθηκαν ή εξαφανίστηκαν.
 
«Σκοπός δεν ήταν να δημιουργηθούν συνταγές που να σιτίσουν απλώς το τετράποδο αλλά να βελτιώσουν τη ζωή του και να αυξήσουν τον μέσο όρο ζωής του, εστιάζοντας στην αιτία του προβλήματος. Για παράδειγμα, αλλεργίες τροφικές, δυσανεξίες, δερματικά, τριχοπτώσεις, διάρροιες και εμετοί, ωτίτιδες χρόνιες, ήταν από τα πρώτα που διορθώσαμε μέσα από την κατάλληλη διατροφή καθώς και η ενίσχυση ανοσοποιητικού σε περιπτώσεις με καλαζάρ ήταν αποτελέσματα που σίγουρα με κάνουν περήφανο. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τις εκατοντάδες αξιολογήσεις σε Facebook και Google από τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν τα τελευταία χρόνια τις συνταγές μου» εξηγεί ο Ευάγγελος.
 
Οι συνταγές που μπορεί κανείς να βρει στο flydog.gr περιέχουν μοσχάρι, κοτόπουλο, κουνέλι, μέχρι ελάφι και άλλα κυνήγια, υποαλλεργικές τροφές και πλήρες γεύμα για γάτες. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ακόμα και κάποια σνακ, όπως χειροποίητα μπισκότα και τούρτα γενεθλίων. Ωστόσο, για κάποιον που θέλει το καλύτερο για το τετράποδό του είναι να ζητήσει πρώτα μια δωρεάν ενημέρωση μέσω ραντεβού, μιας και λόγω πανδημίας είναι ο μόνος τρόπος επίσκεψης στη κουζίνα του FlyDog, ή τηλεφωνικώς ώστε ο ειδικός να τον κατευθύνει εξατομικευμένα.
 
Σύμφωνα με τον σεφ των τετράποδων «η καλύτερη τροφή είναι αυτή που μπορεί από τα πρώτα 24ωρα να αποδώσει στον σκύλο τα μέγιστα όπως μια κένωση το 24ωρο, μείωση στην κατανάλωση νερού αλλά και ύφεση στα αλλεργικά προβλήματα. Ο μεγαλύτερος μύθος στο κομμάτι διατροφή είναι πως το μαγειρευτό φαγητό θα παχύνει τον σκύλο μας ή θα του χαλάσει τα δόντια. Η μια και μοναδική συμβουλή μου στον ιδιοκτήτη σκύλου ως προς την τροφή του είναι να αρχίσει να του μαγειρεύει αν θέλει να ζήσει πέραν από το προσδόκιμο των 10-15 χρόνων».
 
Οι συνταγές του Ευάγγελου Ισμυρλή βραβεύτηκαν από τα Pet Awards 2020 και μπορείτε να τις βρείτε στο www.flydog.gr και στο φυσικό κατάστημα FlyDog, Αγνώστων Ηρώων 108, Nέα Ιωνία. 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis