Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:14 | 18/09/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, παραβρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/09) στην τελετή αποφοίτησης των 22 αστυνομικών που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και θα στελεχώσουν την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Ο Υπουργός συνεχάρη τους 22 νέους άνδρες που θα στελεχώσουν την Ε.Κ.Α.Μ, η οποία επιτελεί κρίσιμο και κομβικό ρόλο σε δύσκολες συνθήκες και απαιτητικές καταστάσεις, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και την προστασία των πολιτών της.

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του:

«Είναι μια ιδιαίτερη και σπουδαία μέρα, τόσο για τους άνδρες που θα στελεχώσουν την Ε.Κ.ΑΜ. όσο και την ίδια τη Μονάδα, με όλα αυτά που προσφέρει στην Πατρίδα.

Το επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώνει πάντα «παρόν», όπου του ζητηθεί και απαιτηθεί, στις πιο αντίξοες συνθήκες, πιο δύσκολες καταστάσεις, πιο απαιτητικές συγκυρίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι από πολλούς, εντός και εκτός των κόλπων της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκαλείται το «το διαμάντι του Σώματος». Είμαστε υπερήφανοι για τη σημερινή μέρα. με την ένταξη των νέων στελεχών στην πιο μάχιμη μονάδα.

Η εκπαίδευση αποτελεί το καλύτερο εφόδιο προκειμένου τα στελέχη της Μονάδας να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες, με τόλμη, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και πίστη στο καθήκον σε κάθε απρόβλεπτη κατάσταση.

Οι άνδρες που διαθέτει η Ε.Κ.Α.Μ γνωρίζουν ότι η Πατρίδα τους ευγνωμονεί για την προσφορά τους, η Πολιτεία τιμά και αναγνωρίζει το έργο τους, την αυταπάρνηση που δείχνουν στην ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή που καλούνται να φέρουν εις πέρας».

Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Υπάρχηγος Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης καθώς και Αξιωματικοί του Σώματος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis