Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:56 | 25/09/2024

ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ…

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, επικαλούμενη μεν το ενδιαφέρον της για την οικονομική ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού, αδιαφορώντας δε για τις πάγιες θέσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, προχώρησε σε μια ανιστόρητη πρόταση που βλάπτει τους συναδέλφους μας.

Διαβάστε επίσης

Αντί να ταχθεί υπέρ του καθολικού μας αιτήματος για αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και την θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, «θυμήθηκε» με αφορμή την επικείμενη αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (!!!) ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί η ΚΥΑ που προβλέπεται από το άρθρο 45 του Ν. 4256/2014 για την ενίσχυση των ασφαλιστικών μας ταμείων! Η οποία αν εκδοθεί στην παρούσα φάση, τον πόρο θα επωφεληθεί ο ΕΦΚΑ, καθώς τα επικουρικά μας έχουν απορροφηθεί από το 2016.
Και τι πρότεινε;;;

Ο προβλεπόμενος πόρος (ποσοστό 5% επί των προστίμων του ΚΟΚ) να μην εισπράττεται από τα Ταμεία μας, αλλά από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω ειδικού λογαριασμού, ώστε έτσι να εξασφαλιστούν πόροι, αποκλειστικά για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του αστυνομικού προσωπικού!

Δυστυχώς, οι συνάδελφοί μας που θέλουν να είναι και συνδικαλιστές ή δεν γνωρίζουν ή λειτουργούν επικίνδυνα για τους συναδέλφους μας!!!

Αξιότιμοι συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι το αίτημα για την ενίσχυση των Ταμείων μέσω των προστίμων του ΚΟΚ χρονολογείται δυο δεκαετίες πριν και έγινε νόμος του κράτους το 2014 προβλέποντας ρητά ότι το ως άνω ποσοστό θα περιέρχεται στα επικουρικά μας Ταμεία.

Τα τελευταία έτη, υπάρχει πάγια θέση και πρόταση της Ομοσπονδίας μας, του Δ.Σ του ταμείου μας ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, εις γνώση του ΜΤΣ και τελικά με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έλαβε χώρα σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης.

Μάλιστα, η πρότασή μας όχι μόνο είχε συζητηθεί και σε επίπεδο Γενικών Συμβουλίων, αλλά είχε ενταχθεί και στο διεκδικητικό πλαίσιο που υποβλήθηκε στον σημερινό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν, ότι ο θεσμοθετημένος πόρος (5%) προτείνεται να καταμεριστεί στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στους Τομείς Πρόνοιας Αστυνομικών και Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (ΤΠΑΣ & ΤΠΥΑΠ) του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., σε ποσοστό 34%, 34% και 32% αντίστοιχα, επ’ ωφελεία του συνόλου του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της ενίσχυσης των αποθεματικών των ταμείων που το αφορούν.

Πιο συγκεκριμένα, στα δικά μας ταμεία για το εφάπαξ της οικογένειάς μας και το ΒΟΕΑ των παιδιών μας!!!

Δηλαδή για να το πούμε πολύ απλά, δυστυχώς, κάποιοι, υιοθετώντας πλήρως μνημονιακές πολιτικές και ατζέντες, προτείνουν την τροποποίηση του νόμου, ώστε τα χρήματα από τα έσοδα των κλήσεων να μην πηγαίνουν στους συναδέλφους και στις οικογένειες αυτών, έστω και έμμεσα (Εφάπαξ και ΒΟΕΑ), αλλά σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας να παρέχεται μέσω των κρατικών δαπανών.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ;
ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ…
ΛΑΓΟΙ ΕΙΣΤΕ;;;

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑ.Π.Α.Σ.Α..

ΜΗΤΣΙΚΟΣ Λάμπρος

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ Χρήστος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis