Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:14 | 18/01/2024

Το Τζούντο, ως άθλημα, περιλαμβάνει έναν κώδικα αθλητικής συμπεριφοράς, που διακρίνεται από μια αίσθηση αμοιβαίου σεβασμού και ένα σύστημα ηθικής ανάπτυξης, με χαρακτηριστικά όπως Ευγένεια, Θάρρος, Φιλία, Ειλικρίνεια, Τιμή, Σεμνότητα, Σεβασμός και Αυτοπειθαρχία.

Το Τζούντο είναι ταυτόχρονα άθλημα, τέχνη και επιστήμη, μαζί.

Για πρώτη φόρα στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ. δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα Τζούντο  στην Ελλάδα, όπου πέραν από τα πολύ σημαντικά και αναγκαία οφέλη της εξάσκησης στο άθλημα για τα στελέχη της, καθιέρωσε τη φιλοσοφία ότι η επίτευξη μιας κατάστασης, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και βοήθειας, ωφελεί τόσο τον ασκούμενο του Τζούντο όσο και την κοινωνία γενικότερα.

Μέσα από το μονοπάτι της Ευγένειας, στον δρόμο του αθλήματος, δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη ενεργή ομάδα τζούντο αστυνομικών. η οποία καλλιεργεί μέσα από το πραγματικό πνεύμα του τζούντο τον σεβασμό προς τον συναθλητή και τον συνάνθρωπο ως ιδιαίτερα σημαντικές αξίες, τόσο μέσα στον προπονητικό χώρο, όσο και έξω από αυτόν.

Με βάση αυτήν την αρχή, η ομάδα τζούντο της ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε με εξωστρέφεια και πρωτοτυπία να συμβάλει στην δημιουργία αρκετών γυμναστηρίων, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όχι μόνο των συναδέλφων τους, αλλά και του  κοινωνικού συνόλου,  γενικότερα.

Εικόνα
1

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis