Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ για υπερωρίες αστυνομικών το 2023-Έπεσαν έξω 172%
13:31 | 22/11/2023

Την αντικατάσταση της επίσημης στολής που φοράνε υποχρεωτικά κάθε μέρα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στους αστυνομικούς σταθμούς  με την επιχειρησιακή στολή  ζητά με επιστολή του προς τον αρχηγό της Αστυνομίας ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκος Λοιζίδης.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτούσια η επιστολή

Για ακόμη μια φορά σας παραθέτουμε μέρος των καθηκόντων ενός  μέλους της Αστυνομίας σε Αστυνομικό Σταθμό για να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν με τη στολή την οποία εσείς επιβάλλετε να φορούν:

Καθήκοντα μελών της Αστυνομίας σε Αστυνομικό Σταθμό

Παρουσία σε νεκροψία

Παραλαβή και μεταφορά τεκμηρίων ή σορών

Παρουσία σε σκηνές εγκλήματος

Επεισόδια σε συμπλοκές

Φρούρηση σκηνών ή στόχων με αλεξίσφαιρό γιλέκο.

Δυστυχήματα

Μετάβαση στην υπαίθριο για εξετάσεις

Αποκοπές δρόμων και ρύθμιση τροχαίας

Φύλαξη και μεταφορά κρατουμένων

Η απαίτηση σας να φορούν οι Αστυνομικοί των Σταθμών την επίσημη στολή καθημερινά με γραβάτα ( με κίνδυνο να τους πνίξει κάποιος σε περίπτωση συμπλοκής ), να φορούν το παπούτσι σκαρπίνι με τακουνάκι αλλά και το πηλίκιο αντί να φορούν την επιχειρησιακή στολή παραμένει η ίδια απόφαση που λήφθηκε πριν 40 χρόνια για τους Αστυνομικούς. Οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις έχουν αλλάξει. Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε εκσυγχρονισμό.

Δεν μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντα τους οι Αστυνομικοί των σταθμών με την επίσημη στολή. Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει η εμφάνιση αλλά η ουσία. Αν κάποιους ενδιαφέρει η εμφάνιση ας βάζουν μέσα στα γραφεία την επίσημη στολή.

Ούτε καν λάβατε υπόψη σας την απόφαση της Επιτρόπου Διοικήσεως από το 2014 για το μούσι και το κούρεμα των Αστυνομικών. Δεν σας ενδιαφέρει καμία Επίτροπος Διοικήσεως αλλά και τα συμπεράσματά της.

Η Αστυνομία συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών. Είμαστε στο 2023. Αναμένουμε επιτέλους αποφάσεις ευθύνης. Από αυτές τις αποφάσεις κρίνεται η ασφάλεια και η εργασιακή ευημερία των Αστυνομικών σας και η εναρμόνιση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Πηγή: sigmalive.com

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis