Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:19 | 04/12/2023

Ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη της οργάνωσης, 26, 27 και 28 ετών , οι οποίοι έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά μετέβαιναν στους στόχους τους , ανάμεσα τους γνωστός τράπερ ο οποίος έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα. Τότε είχε ισχυριστεί ότι το έκανε για να ξεχρεώσει.

Είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και αδιαφορούσαν τόσο για τη δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και για τη ζωή των εργαζομένων στη φύλαξη των χώρων που ήταν εγκατεστημένα τα ΑΤΜ.

Διαβάστε επίσης

Τα μέλη της εγκληματικής έκαναν χλιδάτη ζωή την οποία μάλιστα ..διαφήμιζαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους παίζοντας στο καζίνο και δημιουργώντας βίντεο κλιπ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται στο ποσό των 710.000 ευρώ.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή του Καματερού, και αφού είχαν προβεί σε ακόμη μία διάρρηξη Α.Τ.Μ. στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, τρία αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η οργάνωση δρούσε από τον Φεβρουάριο του 2023.

Κατερίνα Ρίστα

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis