Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 12/02/2020

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ήταν η H&K - όχι η Glock - που σχεδίασε το πρώτο πολυμερικό πιστόλι με εσωτερικό μηχανισμό επίκρουσης. Το HK VP70 (ή το "Volkspistole 70", το οποίο σημαίνει "το πιστόλι του λαού", με το "70" που δηλώνει το έτος σχεδιασμού) κυκλοφόρησε μια ολόκληρη δεκαετία πριν το θρυλικό Glock 17 της Gaston.

Το Glock 17 βγήκε στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του '80, και έμεινε από τότε στην κορυφή. Η H&K, ένας από τους πιο σεβαστούς κατασκευαστές όπλων όλων των εποχών, έχασε από μια νέοτευκτη Αυστριακή εταιρεία. Η Glock διατήρησε τα πρωτεία στην αγορά των πολυμερικών εσωτερικής επίκρουσης χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό από την HK για δεκαετίες. (Αν και το USP έφτιαξε το όνομα της εταιρείας κερδίζοντας των σεβασμό και την προτίμηση πολλών υπηρεσιών)

[custom:google-ads]

Όλα αυτά μέχρι το 2014, γιατί τότε επέστρεψε το «πιστόλι του λαού».

Όπως και το VP70, το Heckler & Koch VP9 είναι ένα ημι-αυτόματο ημι-αυτόματο πολυμερικό πιστόλι εσωτερικού μηχανισμού επίκρουσης. Σε αντίθεση με το VP70, ωστόσο, το VP9 δεν είναι χάλια στις βολές.

Κυκλοφορεί σε παρόμοια τιμή με το Glock που είναι μια έξυπνη και τολμηρή κίνηση από την HK. Η HK όντας μια ελίτ μάρκα καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να ανταγωνιστεί την Glock χωρίς ωστόσο να πλήττει το γόητρό της (κάτι σαν την τιμολογιακή πολιτική των BMW).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά: Το VP9 λανσάρεται ως εργονομικό πιστόλι αλλά δεν μένει μόνο στον ισχυρισμό. Καταρχάς τόσο οι οπίσθιες όσο και οι πλαϊνές επιφάνειες της λαβής είναι εναλλάξιμες, κάτι που δεν προσφέρουν πολλά πιστόλια.

Επιπρόσθετα, το VP9 έχει εγκοπές τόσο στο εμπρόσθιο όσο και στο οπίσθιο μέρος του ολισθητήρα που σε συνδυασμό με την προεξοχή στο τέλος του ολισθητήρα εξασφαλίζουν την εύκολη όπλιση σε όλες τις συνθήκες. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που δεν προσφέρεται σε όλα τα όπλα της αγοράς.


 

Σημειώστε ακόμα τα εξαιρετικά εργοστασιακά σκοπευτικά 3 σημείων, τα οποία είναι κεκλιμένα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο το όπλο να σκαλώσει κάπου κατά το τράβηγμα καθώς επίσης και την ένδειξη όπλισης.


 

Το καινοτόμο σύνολο χαρακτηριστικών, ολοκληρώνεται με έναν από τους καλύτερους μηχανισμούς εσωτερικής επίκρουσης στην αγορά. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι η σκανδάλη του VP9 βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τη σκανδάλη του Glock, αλλά μάλλον είναι εξίσου καλές.
Τέλος, το VP9 εξοπλίζεται με κάννη που έχει υποστεί ψυχρή μεταλλουργική κατεργασία και φέρει πολυγωνικές ραβδώσεις, γεγονός που διασφαλίζει την μακροζωία της


Πηγή: thefirearmblog.com

Επιμέλεια μετάφρασης policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis