Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:55 | 04/02/2015

 

Σαν «σήμερα» πριν 93 χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου 1922 υπό το όνομα Ελεύθερον Βήμα πρωτοεκδόθηκε.

Ιδρυτές του ήταν ο πολιτικός και διπλωμάτης Αλέξανδρος Καραπάνος, ο Γεώργιος Ρούσος, ο Αλέξανδρος Διομήδης, ο Εμμανουήλ Τσουδερός, ο Γεώργιος Εξηντάρης, ο Κωνσταντίνος Ρέντης και ο Δημήτριος Λαμπράκης, ο οποίος ανέλαβε και την διεύθυνση, με αρχισυντάκτη τον Γεράσιμο Λύχνο … συγγενής εξ αίματος με μέλος της Ομάδας (μακρινός).

Διέκοψε την καθημερινή της έκδοση το 1984 (θυμάστε το γιατί), ενώ εκδίδεται εκ νέου ως ημερήσια πρωινή εφημερίδα από τον Μάρτιο του 1999.

Ιδιοκτήτης της εφημερίδας είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.

Ένας «κοινωνικός παράγοντας» που χρόνια τώρα βοηθά με τον καλύτερο τρόπο στην διαμόρφωση της Ελληνικής κοινωνίας και της άποψης που έχουν οι πολίτες αυτής την χώρας για τα διάφορα … συστήματα, κοινωνικό, πολιτικό κ.α.

Μετά το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, εκδότης ανέλαβε ο Σταύρος Ψυχάρης, και τη θέση του ως Διευθυντή πήρε ο γνωστός σε όλους Παντελής Καψής.

Κάθε Κυριακή εκδίδεται ως Το Βήμα της Κυριακής (από τις 22 Ιανουαρίου 1984 με τη σημερινή του μορφή).

Στο Βήμα αρθρογραφούν πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί, όπως ο Βασίλης Λαμπρόπουλους ..

Όλοι τους με υψηλή ευαισθησία περί των κοινωνικοπολιτικών θεμάτων, υψηλής μόρφωσης και υψηλής αντίληψης.

Στις 25 Νοεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε ότι η εφημερίδα αναστέλλει, για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1945, την καθημερινή της έκδοση, ενώ αντίθετα θα συνεχίσει κανονικά την εβδομαδιαία Κυριακάτικη έκδοση καθώς και την έκδοση online.

Αρχές όπως, η πίστη στην ελευθερία του λόγου, η «καθαρή γλώσσα», η ξεκάθαρη θέση, ο σεβασμός στην άλλη άποψη (όποια και εάν είναι) το δημοσιογραφικό θάρρος απέναντι σε συμφέροντα αντίθετα με την κοινωνία, η εγκυρότητα η αμεσότητα και η σοβαρότητα, χαρακτήρισαν και χαρακτηρίζουν μια από τις ιστορικότερες Εφημερίδες της Πατρίδα μας.

Εμείς μια μικρή Ομάδα (αστυνομικών, συνταξιούχων αστυνομικών, πολιτών) γνωστή κυρίως από την αρθρογραφία μας τα τελευταία 2 και πλέον χρόνια, όπου αποδείχτηκε ότι, ούτε παρακρατική οργάνωση είμαστε, ούτε παραστρατιωτική (π.χ. όπως η Κόκκινη Προβιά ), ούτε βεντέτα με κανέναν έχουμε, ούτε συνεδριάζουμε σε κατακόμβες και σκοτεινά δωμάτια σχεδιάζοντας συντεχνίες και δολοπλοκίες υπό αμυδρό φωτισμό, ούτε μυστικό κώδικα επικοινωνίας έχουμε, ούτε ονομασία όπως, 1η Μάη, 3 Απρίλη, 4 Ιούνη, 5 Ιούλη, 6 Αυγούστου κτλ έχουμε, ούτε πλάκα κάνουμε (δείτε 17 δικογραφίες που έχουμε συντάξει και αποστείλει στις αρμόδιες αρχές), εμείς λοιπόν, θέλουμε (επί της ευκαιρίας των γενεθλίων της) να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Εφημερίδα αυτή διότι, όταν άλλοι μας ειρωνευόταν, μας έλεγαν ανορθόγραφους, άσχετους (ακόμα και συνάδελφοι που φοβούνται κάθε τέτοιες ημέρες πριν τις κρίσεις Αξιωματικών, τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε για τις επίορκες πράξεις τους και συνεπώς πρέπει να μας υποβαθμίσουν – γελοιοποιήσουν με την βοήθεια …), το ΒΗΜΑ, είδε την προσπάθειά μας αυτή να ακουστεί μια διαφορετική φωνή των Σωμάτων ασφαλείας (μη ελεγχόμενη), είδε την αγάπη για την δουλειά μας, είδε την επιμονή μας, είδε την αγωνία μας και μας έδωσε περισσότερο «Βήμα».

Έτσι σήμερα και για τον επιπλέον λόγο αυτό (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=673226#sthash.1aCOxKRq.dpuf), είμαστε μια υπολογίσιμη φωνή των σωμάτων ασφαλείας και εν προκειμένω της Ελληνικής Αστυνομίας, τις θέσεις και επίσημες απόψεις της οποίας, ουδέποτε εκπροσωπούμε, ουδέποτε εκπροσωπήσαμε και ουδέποτε θα εκπροσωπήσουμε, σε καμία μορφή και σε κανέναν βαθμό.

Καλή δύναμη …

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis